Auteurs

Josine Droogendijk

De site van Josine Droogendijk is uitgegroeid tot de populairste royaltysite en ze weet alles over de royals, en koningin Máxima in het bijzonder.

Marlies Allewijn

Marlies Allewijn (1977) is opgegroeid in het Zeeuwse Yerseke en woont tegenwoordig in Amsterdam. Marlies werkte als redacteur/verslaggever voor verschillende tv-programma’s. In 2012 verscheen haar (semi-) autobiografische debuut SchEef en enkele jaren later de oorlogs-ya Ze was 16.

Arthur van Amerongen

Arthur van Amerongen (1959) schrijft iedere maandag zijn geruchtmakende column voor de Volkskrant. Hij schrijft iedere week een column en de maandelijkse rubriek GHB Hiltermann in HP/De Tijd, samen met illustrator Gabriël Kousbroek.

Laura Barnett

Laura Barnett is schrijfster, journalist en theatercriticus. Ze schrijft regelmatig voor The Guardian, The Daily Telegraph en The Observer. Voor haar eerder gepubliceerde korte verhalen won ze verscheidene prijzen. Drie versies van ons is haar eerste roman.

Masja van den Berg

Masja van den Berg is elke dag bezig met tekenen en ontwerpen. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en aan het Sandberg Instituut Amsterdam. From Holland with love is
het zesde kleurboek voor volwassenen van Masja

Florian Boland

Florian Boland studeerde bestuurskunde in Rotterdam. Hij debuteerde in 2008 met ‘De Tweede Grantinée’, een kort verhaal in tijdschrift De Gids. Naast schrijver is hij bestuursadviseur.

Kevin Breel

Kevin Breel was suïcidaal depressief. Bekend door zijn optreden voor TEDx strijdt hij als een van Canada’s jongste comedians, tegen het taboe op depressie.

Sarah Crossan

Sarah Crossan woonde in Ierland, Engeland en New York. Ze studeerde Filosofie en Literatuur en werkte daarna jarenlang als lerares Engels voordat ze fulltime schrijfster werd.

Roxy Dillon

Voedingswetenschapper Roxy Dillon woont en werkt in Engeland.

Rob Hoogland

Rob Hoogland werkt sinds 1976 bij De Telegraaf, waarvoor hij sinds 1989 tot nu toe meer dan 7000 columns schreef, die dagelijks worden gepubliceerd.

Susan Juby

De Canadese Susan Juby schreef diverse kinderboeken en young adult titels. ‘Het kippencollectief’ is haar eerste titel voor volwassenen. Deze roman werd genomineerd voor diverse literaire prijzen.

Anke Laterveer

Anke Laterveer (1980) is cabaretier en presentator. Zij speelde mee met het gezelschap Comedytrain en deed mee aan het Leids Cabaret Festival. In haar werk gebruikt ze veel van haar eigen ervaringen en bespreekt ze zware onderwerpen op een luchtige, grappige manier.

Jan Maliepaard

Jan Maliepaard (Haarlem, 1964) deed 20 jaar intensief onderzoek naar het leven en werk van Chris van Abkoude en reisde daarvoor in het voetspoor van de schrijver naar New York en Californië. Hij ontdekte strikt geheimgehouden nazaten van de schrijver, die hem verder op weg hielpen bij zijn speurtocht. Over […]

Micha Meinderts

Micha Meinderts schrijft boeken en verhalen over interessante, herkenbare personages die nogal worstelen met het leven en zichzelf.

Andrew Morton

Andrew Morton is een wereldberoemde biograaf en deskundige op het gebied van royalty en beroemdheden.

Aren van Muijen

Aren van Muijen is journalist en ondernemer. Van Muijen laat het grote publiek op creatieve manieren kennis maken met klimaatverandering en de risico’s die we nemen met het onverminderd blijven verstoken van olie en gas. Zijn opzienbarende debuut is hiervan het resultaat.

Bart Ongering

Bart Ongering, beter bekend als: ‘Meester Bart’, is de populairste meester van Nederland. Afkomstig uit een echte onderwijsfamilie staat hij op zijn 26e voor het eerst voor de klas. Hij is docent vmbo en onderbouw in Amsterdam en columnist voor Trouw.

Jan Oudenaarden

Jan Oudenaarden (Rotterdam, 1943), de Rotterdamse stadshistoricus studeerde rechten in Rotterdam. Hij schreef tientallen boeken over talloze Rotterdamse onderwerpen, stond aan de wieg van het historisch programma ‘Het Was’ op RTV Rijnmond en was 25 jaar als columnist verbonden aan Radio Rijnmond. In 1993 ontving hij de Laurenspenning vanwege ‘zijn […]

Caroline Paul

Caroline Paul studeerde communicatie en werkte daarna als brandweervrouw. Ze schreef diverse boeken.

Mirjam Rotenstreich

Mirjam Rotenstreich (1959) is geboren en getogen in Amsterdam, waar ze nog steeds woont, samen met haar man, Adri (A.F.Th.) van der Heijden.

Natasza Tardio

Natasza Tardio studeerde Journalistiek in Utrecht. Natasza geeft lezingen over uiteenlopende onderwerpen en schrijft als freelance redacteur en journalist artikelen en interviews voor verschillende tijdschriften, bladen en websites.

Maureen du Toit

Maureen du Toit is bekend van televisie van onder andere Hart van Nederland en De Smaakpolitie. Glossy Boerin is haar eerste roman voor volwassenen.

Rachel Visscher

Rachel Visscher (Rotterdam, 1982) studeerde onder meer maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.