Nieuwe roman van Sarah Crossan verschijnt in juni

Toffee, de nieuwe roman  van Sarah Crossanverschijnt begin juni in Nederland. De auteur, die veel belangrijke prijzen won met haar eerdere boeken en alom geprezen werd door pers en lezers, komt wederom met een in versvorm geschreven verhaal.

Toffee stelt belangrijke thema’s aan de kaak, zoals huiselijk geweld, psychische gezondheid, de waarde van vriendschap en wat het betekent om familie te zijn.

Kluitman- en Pepper Books-Uitgever Mariska Budding: ‘Het is waanzinnig knap hoe Sarah Crossan het steeds weer voor elkaar krijgt om met korte en krachtige zinnen zo’n gedetailleerd verhaal met levendige personages neer te zetten, dat  je vastgrijpt om je vervolgens niet meer los te laten. Ik blijf onder de indruk van de kracht waarmee zij een verhaal kan vertellen.’

TOFFEE
Als Allison wegloopt van haar gewelddadige vader, heeft ze geen plek om naartoe te gaan. Wat ze aanziet voor een leegstaand pand, blijkt het huis van de dementerende Marla te zijn. Marla denkt in Allison haar jeugdvriendin Toffee te herkennen en Allison doet wat ze altijd doet: ze past zich aan. En dus is ze Toffee voor Marla.

Er groeit een band tussen de twee vrouwen en Allison komt erachter hoe groot haar behoefte is aan vriendschap. Langzaam probeert ze erachter te komen wie ze echt  is. Door Toffee te worden, wordt ze meer Allison dan ze in jaren is geweest.

SARAH CROSSAN
Sarah Crossans eerdere Boeken EEN en Nieuwe maan zijn veelvuldig onderscheiden en genomineerd in het buitenland met de belangrijkste prijzen voor jeugdboeken. In Nederland kreeg EEN de Dioraphte Literatour Prijs (tegenwoordig: ‘Het beste boek voor jongeren’) en beide boeken verschijnen regelmatig op favorietenlijstjes van recensenten en boekbloggers.

Het aangrijpende Toffee verschijnt in juni bij uitgeverij Kluitman. De Nederlandse vertaling wordt gedaan door Sabine Mutsaers, die eerder al ‘EEN’ en ‘Nieuwe maan’ vertaalde.

>> Kijk hier voor meer informatie over Toffee.