Micha Meinderts

Toen Micha Meinderts in 1981 geboren werd in Gouda, besloot de dokter dat hij een meisje was; Micha zelf dacht daar, al sinds hij zich kan herinneren, anders over.

Boeken en taal speelden van jongs af aan een grote rol in zijn leven. Lezen was voor hem het mooiste wat er bestond en hij vond vooral griezelboeken, zoals De Griezelbus, geweldig. Toen zijn eerste brief aan Paul van Loon door de schrijver beantwoord werd, wist Micha dat hij ook schrijver wilde worden. Tijdens zijn studie Media en Informatie Management werkte hij bij diverse uitgeverijen en onderhield hij de website van de Griezelclub.
Hij trouwde met zijn Amerikaanse vriend en verhuisde uiteindelijk naar Amerika, waar hij werkte als schrijver en webdesigner. Doordat mensen ervan uitgingen dat zijn pseudoniem een man was, begon een oud verlangen te kriebelen: een man worden.
Het lukte Micha uiteindelijk in 2014 van naam en geslacht te veranderen, al kostte dat hem wel zijn huwelijk. Hij keerde terug naar Europa, waar hij leerde wat voor een man hij eigenlijk was en hoe hij op eigen benen moest staan. Twee jaar later vertelt hij zijn verhaal in zijn roman Aldus Sybren.

Micha werkt tegenwoordig in Amsterdam als commercieel vertaler voor een groot sportbedrijf en hij schrijft nog steeds brieven aan Paul van Loon, die nog steeds terugschrijft.
web: michameinderts.nl
twitter: @michameinderts
facebook: michameinderts