De Grote Hoogland

ISBN: 978 90 206 0833 5
Prijs: € 15,99

Rob Hoogland is de nestor van De Telegraaf. Hij is – letterlijk – de grootste columnist van het land. Met zijn verfrissende directheid port hij hardwerkend Nederland al meer dan 25 jaar elke ochtend wakker. Veelal geleid door verbazing, maar soms ook door ontroering, mijdt hij geen enkel onderwerp. De hypocrisie in de werelden van politiek en religie, de tergende bureaucratie, de correctheid die het land in zijn ogen in een ijzeren greep houdt, de dogma’s van de linkse kerk: Hoogland zet zijn gedachten erover dag in dag uit ironisch op papier. In deze bundel is een selectie uit zijn columns van de laatste vijf jaar bijeengebracht.

Ik heb me vaak afgevraagd: waarom is Rob Hoogland zo goed? Ik weet het nu. Rob is
kunstenaar, Pietje Bell, een reus, criticus, cabaretier, drinkebroer, fijnzinnig, bescheiden, poëtisch, humoristisch, humoristisch en humoristisch, maar vooral een schrijver voor de fijnproever. Een columnist voor wie ik mijn hoed afneem en een buiging maak, om vervolgens snel te vragen waar we iets gaan drinken.

THEODOR HOLMAN, COLUMNIST HET PAROOL

Lees de eerste columns van Rob Hoogland

"Rob Hoogland is goed voor je bloeddruk. Elke ochtend vangt hij je kolkend gemoed om je vijfhonderd woorden later achter te laten met een wijze, gulle lach."
– Nausicaa marbe, columnist de telegraaf