Boekpresentatie Anke Laterveer maakte #lefbek trending op Twitter

Onder grote belangstelling is het eerste exemplaar van Lefbek, de debuutroman van Anke Laterveer, afgelopen dinsdag overhandigd aan bestsellerauteur Saskia Noort.

Lefbek van Anke Laterveer trending rending op twitter

Lefbek van Anke Laterveer trending op twitter

De boekpresentatie in het overvolle Paleis van de Weemoed  –  mét bruisende burlesque-act, cabaret en livemuziek – maakte #lefbek trending op Twitter. Ronald Giphart sprak nogmaals zijn waardering uit voor ‘dit bijzondere boek’.

Saskia Noort ontvangt het eerste exemplaar van Lefbek van Anke Laterveer

Saskia Noort ontvangt het eerste exemplaar van Lefbek van Anke Laterveer

Lefbek gaat over de sociaal onhandige Lise, die normaal wil zijn, maar allesbehalve normaal is. Van haar doorgeslagen linkse ouders en haar eerste, allerbeste vriend – die niet bepaald het beste met haar voor blijkt te hebben – tot haar laatste geliefde met wie ze te veel gemeen heeft: Lise lijkt gedoemd om steeds de plank mis te slaan en tegen de randen van het normale op te botsen.

Anke Laterveer werd bekend door de actie #zeghet tegen seksueel geweld, waarmee zij onder andere verscheen bij Pauw. Verder schrijft ze voor verschillende media (o.a. Kek Mama) en stond ze in 2014 in de halve finale van het Leids Cabaret Festival.