Column Micha Meinderts

Columns Micha Meinderts auteur van Aldus Sybren

Daar moet je een boek over schrijven

Op mijn vijftiende had ik al een heel manuscript naar een bevriende uitgever gestuurd. Het ‘paste niet in het fonds’ dus ze gaven het niet uit, maar een paar jaar later boden ze me wel een baantje als webmaster aan.

Rond die tijd kreeg ik een vriendje. In Amerika, jawel, via internet. Dat was rond de eeuwwisseling nog aardig bijzonder en mijn collega op de redactie zei dat ik een boek moest schrijven over mijn avonturen. Destijds bestonden die vooral uit laat naar bed gaan vanwege het tijdsverschil en één keer per jaar op vakantie gaan naar Amerika.

Anderen waren het met haar eens, en ook toen ik met bovengenoemd vriendje trouwde en naar Amerika vertrok, bleef ik het horen. Volgens mij waren ze gewoon nieuwsgierig en ik vond dat ze zich aanstelden, zo interessant was het allemaal niet. Liever schreef en publiceerde ik korte en lange verhalen die niks met mijn eigen leven te maken hadden.

Pas toen ik in transitie ging, mijn huwelijk op de klippen liep en ik met knikkende knietjes een nieuw leven begon in Frankfurt, daagde het besef dat er misschien toch wel een verhaal in mijn leven zat, een verhaal waar andere mensen ook iets aan konden hebben.

Hebben ze toch hun zin gekregen.