Columnisten Rob Hoogland en Arthur van Amerongen schrijven samen Het Grote Foute Jongensboek

Rob Hoogland en Arthur van Amerongen

Telegraaf-columnist Rob Hoogland en Volkskrant-columnist Arthur van Amerongen werken al maanden aan een uniek project. Het is de eerste keer dat twee columnisten van deze twee grote landelijke dagbladen een samenwerking aangaan. Het Grote Foute Jongensboek, waarin het olijke tweetal (pestkoppen & kwelgeesten naar eigen zeggen) Nederland via chats en dialogen tegen het licht zal houden, verschijnt in het voorjaar van 2017 bij uitgeverij Pepper Books.

 

Columnisten Rob Hoogland en Arthur van Amerongen

Columnisten Rob Hoogland en Arthur van Amerongen

Uitgever Mariska Budding: ‘Rob en Arthur leerden elkaar op Facebook en Twitter kennen, begonnen daar dagelijks met elkaar te chatten en benaderden ons vervolgens met het idee voor Het Grote Foute Jongensboek. Ze vertelden met zoveel enthousiasme over hun plan dat ik meteen wist dat dit waanzinnige boek van deze twee topschrijvers een groot succes gaat worden. De prachtige illustraties van illustrator Gabriël Kousbroek maken het compleet.’

HET GROTE FOUTE JONGENSBOEK
Rob Hoogland: “Jouw eigen hoofdredacteur Philippe Remarque schreef in 2015 een commentaar in de Volkskrant waarin hij de Telegraaf een eerbiedwaardig instituut noemde. Je mag het best weten: ik plengde een traantje. Dit gaat echter tien stappen verder, Tuur. Hier gaan wij pogen een muur te slechten die niet geslecht kan worden. Nooit eerder schreven een Volkskrant- en een Telegraafcolumnist in gezamenlijkheid een boek. Het wordt een Hutu/Tutsi-productie.”

Arthur van Amerongen: “Mijn links-progressieve vriendenkring heeft mij aangeraden om jou te mijden als de pest vanwege jouw reputatie als Mister Telegraaf. Ik zet mijn reputatie op het spel, oom Rob, niet jij. Heb jij ooit de Prijs van de Dagbladjournalistiek gewonnen? Nou dan! Jij bent mijn sleutel tot de beau monde, de upper ten of hoe je het ook maar wilt noemen. In principe zijn dat de koopkrachtigen der natie en de schoorsteen moet nu eenmaal roken.”

HOOGLAND
Rob Hoogland (1950) is de nestor van De Telegraaf en de meest gelezen columnist van Nederland. Afgelopen najaar verscheen bij Pepper Books zijn bundel De Grote Hoogland met 150 columns van zijn hand. Hij begon bij de Telegraaf als sportverslaggever (tennis, hockey) en schreef tijdens de Olympische Spelen van 1984 in Los Angeles zijn eerste columns. Sinds 1989 is hij full time columnist. Hoogland heeft inmiddels meer dan 7000 Telegraaf-columns op zijn naam staan.

VAN AMERONGEN
Sinds ruim vier jaar schrijft Arthur van Amerongen (1959) iedere maandag zijn geruchtmakende column voor de Volkskrant. Van Amerongen, jarenlang correspondent in het Midden-Oosten, werkte onder andere voor Vrij Nederland, het Parool, de Groene Amsterdammer en de VPRO. Hij schrijft iedere week een column voor HP/de Tijd en heeft maandelijks de rubriek GHB Hiltermann in de HP, samen met Gabriel Kousbroek die ook de tekening bij de Volkskrant-column maakt.