Epische avond voor meisjes met lef in Pakhuis de Zwijger

Win kaartjes voor de avond voor meisjes met lef in Pakhuis de Zwijger Amsterdam op 12 mei

Dappere meisjes skateboarden, klimmen in bomen, klauteren rond, vallen, schrapen hun knieën en staan meteen weer op — en groeien op tot dappere vrouwen. Daar komt het op neer in Het boek voor meisjes met lef van Caroline Paul. Op vrijdag 12 mei organiseert uitgeverij Pepper Books rondom dit boek een inspirerende avond vol entertainment en gesprek, met o.a. een live-column van zelfbenoemd vrouwenkenner Maxim Hartman, een muzikale noot van Aafke Romeijn en gaat Phaedra Werkhoven in gesprek met de oprichtster van het feministische platform Vileine.com Hadjar Benmiloud en professional rebel Linda Vermaat. 

Bestel nu je kaartjes!

  • Linda Vermaat; Mensen die de gevestigde orde bevragen, actie ondernemen en met een alternatief komen, inspireren Linda. Haar zoektocht naar deze mensen heeft geleid tot het mede-opzetten van de Youth Food Movement & Professional Rebel. Linda is nieuwsgierig, positief ingesteld en ondernemend. Vorig jaar is Linda gestart met de documentaire reeks Twentie Four: waarbij ze 24 ondernemers in 24 steden voor 24 uur volgt. Samen met Erik Loots is het haar missie om persoonlijke verhalen van impact ondernemers vast te leggen en te verspreiden.
  • Hadjar Benmiloud groeide op in Amsterdam, Parijs, Hollywood en Zutphen, schrijft voor Metro, Oneworld en Opzij. Ze richtte het feministische platform vileine.com op. Vijftig mediavrouwen focussen zich hier op populaire cultuur, human interest en opinie.
  • Op haar tweede album, Je Doet Je Best Maar, ontdekt singer-songwriter en componist Aafke Romeijn de wereld van analoge synthesizers en andere antieke instrumenten. In retro-sferen schreef ze songs over slechte politici en autoverkopers, over heimelijk een jongen te willen zijn en het invullen van eindeloze formulieren. Romeijns warme elektronische pop komt vergezeld van wrange, spitsvondige teksten die vol zitten met herkenbare alledaagse situaties. In de herfst van 2016 bracht ze de EP Anders Nog Iets uit, voorafgegaan door de succesvolle single Alles Went met rapper Sef.
  • Maxim Hartman is een Nederlands televisiemaker, presentator, acteur en zelfbenoemd vrouwenkenner. Naast zijn werkzaamheden in de media richt Hartman zich steeds meer op zijn grote passie: het aantonen dat humor overal aanwezig is en dat al het menselijk lijden zinloos is.

Het boek voor meisjes met lef
Het boek voor meisjes met lef
zorgt ervoor dat je alleen nog maar op avontuur wilt gaan, de drang krijgt om een Guinness World Records-record te verbreken en het je een prima idee lijkt om een boot te bouwen van melkpakken. We hebben je gewaarschuwd! Maar durf je het aan, kom dan op 12 mei langs! Kaarten bestellen kan hier.

 

Win kaartjes
Hebban geeft twee kaartjes en Het boek voor meisjes met lef weg. Kans maken op de kaartjes kan hier. Wil je er zeker van zijn dat je bij dit inspirerende event aanwezig bent? Bestel dan hier kaartjes.