Eva Burgers werkt aan nieuwe politieserie ‘Alias’ voor Pepper Books

Ex-rechercheur zware criminaliteit en populaire thrillerauteur Eva Burgers werkt voor uitgeverij Pepper Books aan een serie politieboeken met zaken die zich afspelen in Den Haag en Rotterdam. ‘Alias’ is de serienaam, met de doortastende 32-jarige Julia Roemer als vrouwelijke rechercheur. De moordzaken in het boek zijn gebaseerd op waargebeurde delicten.

Julia Roemer maakt deel uit van een speciaal rechercheteam dat zich bezighoudt met zaken als drugstransporten, zware bedreigingen en moord. In het eerste deel Het laatste uur van deze serie krijgt Julia te maken met de moord op een 14-jarig meisje. Een ontsnapte tbs’er wordt al snel gezien als de verdachte, maar Julia heeft haar twijfels. Wanneer Julia na een nachtdienst nietsvermoedend naar huis rijdt, doet ze een ontdekking die niet alleen de zaak, maar ook haar privéleven volledig op z’n kop zet. ‘Alias’ is een spannende boekenreeks waarin het rechercheteam steeds alles op alles zet om criminele zaken tot een goed einde te brengen. Elk boek behelst een actueel thema en een afgeronde zaak.

EVA BURGERS werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit en is bekend als auteur van jeugdboeken. Ook bedenkt en schrijft ze tv-programma’s, zoals het basisidee voor Kroongetuige. Van haar laatste jeugdthrillers Fataal en Complot werden al meer dan 15.000 exemplaren verkocht. Het laatste uur zal begin 2021 bij uitgeverij Pepper Books verschijnen.