Florian Boland tekent bij Pepper Books

Florian Boland tekent bij Pepper Books

 

ALKMAAR – Florian Boland heeft deze week een boekcontract getekend bij uitgeverij Pepper Books. Zijn debuut De ijzeren engel verschijnt in juni tijdens de De Spannende Boeken Weken. Het is een spannende, plotgedreven roman tegen de intrigerende achtergrond van de psychiatrische hulpverlening.

Uitgever Mariska Budding: ‘Je wordt het verhaal in gezogen en het laat je niet meer los. Een ijzersterk debuut en een verhaal dat je nog lang bij zal blijven. Wij zijn erg blij met Florian Boland als nieuwe Pepper Books-auteur.’

FLORIAN BOLAND

Florian Boland studeerde bestuurskunde in Rotterdam. Hij debuteerde in 2008 met De tweede Gratinée, een kort verhaal in tijdschrift De Gids. Naast schrijver is hij bestuursadviseur. Hij heeft gewoond en gewerkt in Duitsland, Spanje, Luxemburg en Israël. Momenteel woont hij in Leiden.

DE IJZEREN ENGEL

De negenentwintigjarige Mark probeert te ontsnappen uit de schaduw van zijn vader  – een ontspoorde psychiater die zijn gezin verliet voor de Bhagwan-sekte. Hij is net gestart als assistent-psychiater bij een kliniek in Haarlem, wanneer Julian Kroon, een voormalig cadet aan de KMA, wordt opgenomen. Mark raakt gefascineerd door deze zwijgende patiënt, niet in de laatste plaats doordat er allerlei vreemde zaken gebeuren rondom Julian. Waarom liegen Julians collega-cadetten? Welke rol speelt Marks dominante vader? En wie is de mysterieuze bezoeker? Mark probeert de raadsels rondom Julian op te lossen binnen de grenzen van zijn beroep. Maar al snel beseft hij dat hij – net als zijn vader  – tot minder orthodoxe methodes moet overgaan om Julian te helpen.

Nederland, Leiden, 5 september 2011 Florian Boland, auteur Foto: Merlijn Doomernik

Foto: Merlijn Doomernik