Francien de Zeeuw – Van verzetsheldin tot eerste vrouwelijke militair volop in het nieuws

Francien de Zeeuw, telegraaf, Tweede Wereldoorlog, Verzet, verzetsheldin, oorlog, militair, vrouwelijke militair, defensie

ALKMAAR – Deze maand verscheen Francien de Zeeuw. Van verzetsheldin tot eerste vrouwelijke militair bij Pepper Books. De biografie over deze dappere en gedenkwaardige vrouw heeft vanaf de verschijning veel aandacht getrokken. De auteur van het boek, Natasza Tardio, sprak in diverse media over het leven van Francien de Zeeuw en onthulde afgelopen week het officiële Francien de Zeeuwhof in Terneuzen.

Telegraaf
De Telegraaf had de primeur in de vorm van een interview met Natasza Tardio. Daarin werd onder andere gesproken over de totstandkoming van het boek en het bijzondere leven van Francien de Zeeuw.

Noord-Hollands Dagblad
Op 17 januari stond er in het Noord-Hollands Dagblad een mooi paginagroot artikel over de biografie die geschreven is over Francien de Zeeuw en de auteur Natasza Tardio.

PZC
In de PZC van 24 januari werd de biografie en het leven van Francien de Zeeuw uitgebreid besproken.

Straatnaam
Donderdag 26 januari is Francien de Zeeuw geëerd met een eigen straatnaam in haar geboorteplaats Terneuzen. Franciens weduwnaar Wim de Regt en Commandant Zeestrijdkrachten luitenant-generaal der mariniers Rob Verkerk onthulden samen met straatnaambordje.

Omroep Zeeland
Omroep Zeeland interviewde Natasza Tardio vrijdag 27 januari over de biografie Francien de Zeeuw.
Van verzetsheldin tot eerste vrouwelijke militair. Je kunt het fragment hier terugluisteren.