Hoogland & Van Amerongen bloggen voor Boekblad

Het grote foute jongensboek van Rob Hoogland en Arthur van Amerongen

Columnisten Rob Hoogland en Arthur van Amerongen schreven samen Het Grote Foute Jongens Boek en overhandigden het eerste exemplaar aan premier Mark Rutte. Daarna volgde een boekhandelstour langs negen boekhandels. Hun instant bestseller werd binnen 5 dagen herdrukt en staat momenteel in de Bestseller60. Voor Boekblad bloggen Hoogland & Van Amerongen over hun ervaringen tijdens deze onvervalste literaire roadtrip. De eerste blog, in een reeks van vier, verschijnt maandag 13 maart op boekblad.nl

HET GROTE FOUTE JONGENS BOEK Rob Hoogland (Telegraaf) en Arthur van Amerongen (Volkskrant) vertegenwoordigen twee verschillende werelden, maar hebben toch veel gemeen: humor, spitsvondigheid en maling aan politieke correctheid. Ze leerden elkaar kennen op Facebook, zochten elkaar daarna regelmatig op en besloten toen tot een unieke samenwerking, die heeft geresulteerd in Het Grote Foute Jongens Boek, dat bij Pepper Books is verschenen.

DE GROTE FOUTE BOEKHANDELS TOUR
Rob Hoogland en Arthur van Amerongen waren te gast bij Libris Venstra (Amstelveen), Van der Meulen (Alkmaar), Stumpel (Hoorn) en gaan nog naar Maastricht (Dominicanen), Sittard (Krings), Ede (Paard van Troje), Utrecht (Bijenkorf), Amsterdam (Scheltema) en Rotterdam (Van Gennep). Tijdens hun bezoeken passeerden net als in Het Grote Foute Jongens Boek alle denkbare onderwerpen de revue: de wereld van de media, voetbal, de grachtengordel, meisjes, politiek, drank & drugs, literatuur en meer. De vier blogs verschijnen volgende week op boekblad.nl. De tekeningen bij de blogs zijn van de hand van Gabriël Kousbroek die ook het boek zelf illustreerde.

Rob Hoogland en Arthur van Amerongen geven een lezing in Sittard