Inge Ipenburg naar Pepper Books

Inge Ipenburg persbericht Foto_ Nico Kroon

ALKMAAR – Auteur en actrice Inge Ipenburg gaat haar nieuwe romans uitbrengen bij uitgeverij Pepper Books. Moordenaarsstorm, het eerste deel van het tweeluik Siciliaanse kronieken zal in het voorjaar van 2019 verschijnen. Deel twee, De mannen vallen, volgt een paar maanden later. De overstap kwam tot stand dankzij bemiddeling van haar literair agent Remco Volkers.

Uitgever Mariska Budding: ‘We zijn erg blij dat Inge voor Pepper Books gekozen heeft. Zij is een gepassioneerde schrijfster die met haar Siciliaanse kronieken weer iets heel eigens op de kaart weet te zetten. Tijdens het lezen van het manuscript werden redacteur Jiska Koenders en ik meteen gegrepen door de knap uitgewerkte intriges en de geloofwaardige, sterk neergezette characters en sfeer.’

IPENBURG

Inge Ipenburg: ‘Al gelijk tijdens het eerste gesprek was het raak. De passie waarmee Mariska en Jiska over mijn manuscript spraken heeft me geen moment doen twijfelen. Hier ben ik thuis!’

Inge Ipenburg raakte tijdens haar juryvoorzitterschap van De Gouden Strop geïnspireerd en begon met het schrijven van haar debuut Het gerecht (2014), dat vijf maal werd herdrukt. In 2015 verscheen haar tweede spannende roman, Een schitterend ongeluk. In oktober 2016 verscheen de exclusief voor Storytel geschreven audioproductie Als anderen slapen.

MOORDENAARSSTORM

Een oud Siciliaans spreekwoord luidt: ‘Lo scirocco in giugno, ruba una donna. – Waait de Sirocco in juni, dan verdwijnt er een vrouw.’ In Moordenaarsstorm maakt de lezer kennis met Max, woonachtig op Sicilië, die tijdens de genadeloze Sirocco een dood meisje op het strand vindt. Maar Max heeft redenen om vooral niet in de belangstelling te willen staan.
Ipenburg, die regelmatig op het Italiaanse eiland verblijft en werkt, weet de mechanieken en sfeer van de Siciliaanse gemeenschap uitstekend te treffen.