Interview in de Telegraaf met omstreden biograaf Andrew Morton

Deze zomer is het 20 jaar geleden dat prinses Diana tragisch verongelukte in Parijs. Een paar jaar voor haar dood werkte biograaf Andrew Morton – in het geheim – samen met prinses Diana aan haar onthullende en wereldschokkende biografie. Van Diana. Haar eigen verhaal is nu een volledig herziene editie verschenen. Vanaf vandaag is het boek te koop in de boekhandel. Telegraaf interviewde Andrew Morton over het boek en zijn band met Prinses Diana. Lees het interview hier terug.

 

Herziene editie
Voor zijn onthullende en wereldschokkende geautoriseerde biografie over Diana werkte biograaf Andrew Morton, in het geheim, samen met de prinses. Hij heeft, met de kennis van nu – 25 jaar na verschijnen van het boek en twintig jaar na Diana’s tragische dood – de geheime interviews met de prinses nogmaals onderzocht. Hij kwam tot schokkende nieuwe inzichten. In deze volledig herziene editie van Mortons opmerkelijke biografie, kijkt hij opnieuw naar Diana’s nalatenschap en haar relevantie voor de huidige koninklijke familie.

 

Diana. Haar eigen verhaal
Toen Diana. Haar eigen verhaal in 1992 verscheen, had het een enorme impact op de publieke opinie over het Britse koningshuis. De #1 New York Times Best Seller groeide in korte tijd uit tot een klassieker; niet alleen vanwege de vele onthullingen, maar vooral ook omdat Diana zich persoonlijk had verbonden aan het boek. Ze was daarmee het eerste lid van het Britse koningshuis dat zich zo open en eerlijk uitliet: over haar ongelukkige huwelijk, haar relatie met koningin Elizabeth, haar uitzonderlijke leven in het huis Windsor, haar hoop, haar angsten en haar dromen.

 

Diana. Haar eigen verhaal – inkijkexemplaar

 

Diana. Haar eigen verhaal