Marlies Allewijn schrijft Zeeuwse Boekenweekgeschenk 2019

Pepper Books-auteur Marlies Allewijn schrijft dit jaar het Zeeuwse Boekenweekgeschenk. Marlies Allewijn is bekend van haar bestsellers Ze was 16 en De meid. Eind oktober verschijnt een midprice-editie van Ze was 16 met een voorwoord van politica Gerdi Verbeet.

Dit jaar vindt voor de 25e maal ‘De Week van het Zeeuwse boek’ plaats. De titel van het door Marlies Allewijn geschreven bijbehorende geschenk is M’n liêven.

Marlies beschrijft hierin het leven van haar grootmoeder, dat bijna de hele twintigste eeuw bestreek.Als vanzelf ontstaat voor de lezer een verwevenheid tussen de levens van opoe en kleindochter. Bij aankoop van 15 euro aan boeken ontvangen klanten van Zeeuwse boekhandel het geschenk.

ZE WAS 16
Eind oktober verschijnt de bestseller Ze was 16 in een midprice-editie van € 12,50 met een voorwoord van Gerdi Verbeet. Ze was 16 is een ontroerend en indrukwekkend oorlogsverhaal dat je van begin tot het eind in zijn greep houdt.

De zestienjarige Janna uit Zeeland moet in het voorjaar van 1944 gaan werken voor de Duitse militairen die in haar dorp zijn gestationeerd. Als haar vrienden haar vragen ‘een klusje’ op te knappen zit Janna gevangen tussen haar werk voor de Duitsers en de onzekere zaak van het verzet. De ontmoeting met de knappe Willem brengt een lichtpuntje in de ellende.

Zeventig jaar later wordt de dan zestienjarige ras-Amsterdamse Ize door haar ouders ‘verbannen’ naar dat suffe Zeeland, waar haar oma woont. Dan vindt ze een foto van Janna, een meisje dat erg op haar oma lijkt. Als haar oma haar vraagt ‘dit hele verhaal’ met rust te laten, is haar nieuwsgierigheid gewekt.

MARLIES ALLEWIJN
Marlies Allewijn is opgegroeid in het Zeeuwse Yerseke. Voor haar studie film- en televisiewetenschappen verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze nu nog steeds woont. In 2012 verscheen haar (semi-)autobiografische debuut SchEef, Daarna volgden Ze was 16 en De meid.