Marlies Allewijn tekent boekcontract bij Pepper Books voor roman ‘Barsten’

Auteur Marlies Allewijn heeft het contract voor haar vierde roman,  Barsten, getekend bij uitgeverij Pepper Books. Met de succesvolle oorlogsroman Ze was 16 brak ze door bij het grote publiek. Van deze bestseller wordt een korte film gemaakt, die begin volgend jaar zal verschijnen. Met de roman De meid, het verhaal van de onverschrokken dienstbode Neeltje Lokerse (2018), werd ze genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs. Allewijn is ook de schrijver van het geschenk voor de Week van het Zeeuwse Boek 2019.

Sari groeit op in de jaren 60 in een klein conservatief Zeeuws dorpje aan de kust. Wanneer ze op haar zestiende onbedoeld zwanger raakt van een ‘toerist’, verandert alles. Niet alleen moet ze afstand doen van haar kind, Sari komt ook steeds meer in de knel te zitten met alles wat jarenlang zo gewoon was: haar autoritaire vader, haar volgzame moeder en zus, en de strenge maatschappelijke mores.

BARSTEN
Sari breekt los uit het leven dat ze kent en vertrekt naar het woelige Amsterdam. Vindt ze zichzelf daar bij de vrouwenbeweging of hoort ze toch in het dorp waar ze is opgegroeid?

MARLIES ALLEWIJN
Marlies Allewijn groeide op in het Zeeuwse Yerseke en verhuisde voor haar studie Film- en televisiewetenschap naar Amsterdam. In 2012 verscheen haar (semi-)autobiografische debuut SchEef. Daarna volgden Ze was 16 (2016) en De meid (2018). Marlies heeft als redacteur en verslaggever voor verschillende tv-programma’s gewerkt en sinds een aantal jaren maakt ze als freelancer online videoproducties over jongeren.

Barsten verschijnt in maart 2020.