De meid – Geef je op voor de lunch met Marlies Allewijn

Boekbloggerslunch

De Meid Marlies AllewijnWil jij alles weten over De meid, het nieuwste boek van Marlies Allewijn? Wil jij dit boek al voor verschijnen lezen en erover van gedachten wisselen met de auteur en andere boekenfans?
Geef je dan op voor de De meid-boekbloggerslunch op zaterdag 7 april!

De Meid
De meid is het opmerkelijke, waargebeurde verhaal van Neeltje Lokerse. Deze dienstbode ging begin 20e eeuw tot het uiterste om te doen wat in haar tijd nog heel ongebruikelijk was: opkomen voor de rechten van vrouwen. Marlies Allewijn deed uitgebreid research naar het leven van haar hoofdpersoon. In De meid schetst ze een ontluisterend beeld op van de periode eind 19e en begin 20e eeuw, en de manier waarop er destijds met vrouwen van lagere komaf werd omgegaan. De meid verschijnt op donderdag 12 april.

Marlies AllewijnZe was 16
Marlies Allewijn debuteerde in 2012 met SchEef, een autobiografische jeugdroman over de veertienjarige Eef, die erachter komt dat ze reuma heeft. In 2016 verscheen het succesvolle Ze was 16, waarover een recensent van de Boekenkrant zei: ‘Vergelijkbaar met Haar naam was Sarah, maar dan beter.’

 

 

Hoe geef ik me op?
Ben je nieuwsgierig naar De meid en wil je graag mee lunchen met Pepper Books en Marlies Allewijn? Stuur dan snel een mailtje naar ika@kluitman.nl. Hoor je bij de geselecteerden, dan hoor je dit vóór vrijdag 23 maart. De lunch is helemaal gratis, je krijgt een gratis gesigneerd exemplaar van De meid de unieke kans om dit boek al voor verschijnen te lezen! Het enige wat we vragen is een leuk verslagje over De meid en de lunch op je boekblog en/of social media.