Modeblogger Josine Droogendijk tekent boekcontract bij Pepper Books over modekoningin Máxima

PB banner Maxima Josine Droogendijk

In april 2018 is Máxima vijf jaar koningin van Nederland. Haar kledingstijl is een belangrijk onderdeel van haar wereldwijde populariteit. Achter elke outfit zit een idee, een verhaal. En daar weet de populaire modeblogger Josine Droogendijk alles van. Bij uitgeverij Pepper Books verschijnt in het voorjaar 2018 van haar hand De magie van Máxima.

Josine DroogendijkDROOGENDIJK
Josine Droogendijk (27)
begon in haar pubertijd het weblog ‘Máxima is cool’. Als 13-jarige was ze al geïntrigeerd door de opvallende garderobe van Máxima. Inmiddels is haar site uitgegroeid tot een van de populairste royaltysites en weet ze werkelijk alles over de royals, en koningin Máxima in het bijzonder. Dagelijks trekt haar site, modekoninginmaxima.nl, 20.000 (soms 60.000) bezoekers per dag, die alles willen weten over de outfits van de koningin. Als er iets belangrijks gebeurt bij het koningshuis wordt Josine vaak gevraagd om als expert commentaar te geven, voor zowel de dagbladen, tijdschriften als radio en televisie.

MAGIE
Uitgever Mariska Budding: ‘De eerste keer dat wij Josine ontmoetten en zij begon te vertellen aan de hand van een paar foto’s van Máxima, waren we meteen betoverd. Magische verhalen. Interessante verhalen over een sterke en prachtige koningin. Máxima’s kledingstijl zegt heel veel over wie ze is en zo leer je haar ook beter kennen. Het werkte verslavend. Je wilt steeds méér weten. Wij werden er enorm enthousiast van.’

DE MAGIE VAN MÁXIMA
De magie van Máxima toont de stijl en modesmaak van onze koningin aan de hand van talloze prachtige foto’s van topfotograaf Patrick van Katwijk van Monarchy Press Europe. Josine Droogendijk laat zien hoe de koningin van Nederland zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een icoon op modegebied. Leuke details, zoals een how-to van de bekende Máxima-knot of het hergebruik van eenzelfde jurk op verschillende gelegenheden – voorheen een faux pas – , worden afgewisseld met achtergrondfeiten die het grote publiek nooit te horen kreeg. Máxima’s enthousiasme en durf is terug te zien in de stilistische kledingkeuzes die ze maakt. Ze inspireert een groot publiek met haar soms verrassende, maar altijd intrigerende stijl. De magie van Máxima laat dat aspect van onze koningin tot leven komen.