New York Times bestseller: The Gutsy Girl verschijnt dit voorjaar bij Pepper Books

Voorjaar 2017 verschijnt de Nederlandse vertaling van Amerikaanse bestseller The Gutsy Girl – Escapades for Your Life of Epic Adventure bij uitgeverij Pepper Books. Voormalig brandweervrouw en auteur Caroline Paul pleit in deze bestseller voor een stoere en avontuurlijke opvoeding voor meisjes. De auteur is kritisch over moderne ouders die al te beschermend en voorzichtig omgaan met hun dochters.

THE GUTSY GIRL
Caroline Paul heeft een boodschap: Dream big! Wees avontuurlijk, maar niet roekeloos. Als je het doel dat je je hebt gesteld niet haalt, dan is het doel bíjna halen ook super. Een echte gutsy girl gaat voor de uitdaging, niet het resultaat. Paul noemt in haar boek veel rolmodellen, zoals het zeilmeisje Laura Dekker. The Gutsy Girl stimuleert een nieuwe generatie om angsten te overwinnen, uitdagingen aan te gaan, en een leven na te streven vol zelfvertrouwen, zelfredzaamheid, vriendschap en plezier.
Pepper Books-uitgever Mariska Budding: ‘Redacteur Linda Crombach stuurde enthousiast een artikel door uit de Volkskrant waarin dit onderwerp werd besproken. We waren er allebei meteen van overtuigd dat dit boek in een Nederlandse vertaling/bewerking zou moeten verschijnen, bij Pepper Books! Het is een boek dat iedere lefvrouw zou moeten hebben. Het ideale cadeau voor je vriendinnen en het is ook nog eens geweldig geïllustreerd met pentekeningen door bestselling illustrator Wendy MacNaughton. Een perfecte vormgeving voor dit opvallende, stoere boek.’
Voor de Nederlandse editie betrekken we een aantal bekende Nederlandse Gutsy Girls bij dit stoere project, onder wie journaliste en schrijfster Phaedra Werkhoven die de inleiding zal gaan schrijven.