Nieuw boek van Dioraphte Literatour Prijs-winnares Sarah Crossan

PB banner Nieuwe Maan Sarah Crossan

Voorjaar 2018 verschijnt het indrukwekkende Moonrise van Sarah Crossan bij uitgeverij Pepper Books. Deze nieuwe roman van de winnares van de Dioraphte Literatour Prijs 2017 heeft dezelfde bijzondere vrije versvorm waar haar alom bejubelde EEN zo om geprezen wordt.

Uitgever Mariska Budding: ‘Sarah Crossan beheerst deze ritmische schrijfstijl als geen ander en zuigt de lezer in korte, poëtische zinnen mee in haar verhaal en laat je niet meer los. Net zoals EEN zal dit boek na lezing je nog lang bijblijven. De vertaling is weer in handen van Sabine Mutsaers, die de stijl van Crossan geweldig goed aanvoelt.’

moonrise 9781681193663 Sarah CrossanMOONRISE
Joe Moon heeft zijn broer Ed al meer dan tien jaar niet gezien. Ed wacht zijn doodstraf af in een gevangenis in Texas, mijlenver van Joe en de rest van hun disfunctionele gezin. Maar wanneer Eds executiedatum vastgesteld wordt, is Joe vastbesloten om die laatste weken met zijn oudere broer door te brengen. Zonder geld of back-up vertrekt Joe naar zijn broer voor die laatste ontmoeting. En terwijl het aftellen begint, ontstaat er ook weer nieuwe hoop.
Moonrise is een indrukwekkende en aangrijpende roman in vrij versvorm over een jongen die afstevent op grote levensvragen: hoeveel is je leven waard? Wat ben je bereid te vergeven? En hoe neem je voor altijd afscheid?

 

 

Sarah Crossan woonde in Dublin, Londen en New York, en woont nu in Hertfordshire. Ze studeerde Wijsbegeerte en Letterkunde en schreef diverse bejubelde romans. Sarah Crossan won onder andere de Carnegie Medal 2016, de YA Boekprijs, de CBI Book of the Year Award. Haar roman Een werd in Nederland bekroond met de Dioraphte Literatour Prijs 2017.

sarah Crossan Een met prijs