Nieuwe titels Pepper Books voorjaar 2018

 

Dit zijn de nieuwe Pepper Books titels van voorjaar 2018!

Hoe beter het jaar te beginnen dan met de lancering van vijf nieuwe titels? Het is nog even wachten tot maart, maar wij kunnen jullie beloven dat deze boeken het wachten meer dan waard zijn! Benieuwd op welke boeken jij je kunt gaan verheugen de komende twee maanden? Dat komt mooi uit, want wij hebben ze alvast voor jullie op een rijtje gezet.

 

Maart

Dichter bij Meester Bart

Dichter bij Meester Bart
Bart Ongering | € 15,00
978 90 206 0859 5

Meester Bart schreef voor deze bundel nieuwe columns en gedichten over zijn leerlingen en zijn ervaringen in het onderwijs. Ook vroeg hij een tiental schrijvers en journalisten naar hun herinneringen aan school. Naast de altijd treffende beschouwingen van Meester Bart vindt u in deze bundel daarom ook verrassend en bijzonder mooie bijdragen van James Worthy, René Kneyber, Clarice Gargard, Anke Laterveer, Sander de Hosson, Aya Sabi, Massih Hutak en Akwasi.

 

De magie van Maxima 5 jaar modekoningin coverDe magie van Máxima
Josine Droogendijk | € 19,99
978 90 206 0862 5

Máxima’s kledingstijl is een belangrijk onderdeel van haar wereldwijde populariteit. Achter elke outfit zit een idee, een verhaal. En daar weet de populaire modeblogger Josine Droogendijk alles van. Droogendijk (27) begon als puber het weblog ‘Máxima is cool’; inmiddels is haar site uitgegroeid tot de populairste royaltysite en weet ze alles over de royals, en koningin Máxima in het bijzonder. Dagelijks trekt modekoninginmaxima.nl 20.000 (soms 60.000!) bezoekers, die alles willen weten over de outfits van de koningin. Als er iets belangrijks gebeurt bij het koningshuis wordt Josine vaak gevraagd om als expert commentaar te geven, voor zowel de dagbladen, tijdschriften als radio en televisie. In De magie van Máxima deelt ze details en modefeiten die het grote publiek nog nooit hoorde.

 

April

Nieuwe maan Sarah Crossan coverNieuwe maan
Sarah Crossan | € 16,99
978 90 206 0864 9

Joe’s broer wacht al tien jaar zijn doodstraf af in een gevangenis in Texas, mijlenver van Joe en de rest van hun disfunctionele gezin. Maar wanneer de executiedatum vastgesteld wordt, is Joe vastbesloten om die laatste weken met zijn oudere broer door te brengen. Zonder geld of back-up vertrekt Joe naar de laatste ontmoeting met zijn broer. Maar terwijl het aftellen begint, ontstaat er ook weer nieuwe hoop.
Nieuwe maan is een indrukwekkende roman in vrije versvorm over een jongen die afstevent op grote levensvragen: Hoeveel is je leven waard? Wat ben je bereid te vergeven? En hoe neem je voor altijd afscheid?

 

Tonio s blik. Focus op zijn katten

Tonio’s blik. Focus op zijn katten. Foto memoires
Mirjam Rotenstreich | € 19,99
978 90 206 0861 8

Tonio van der Heijden was een gepassioneerd fotograaf. Drie jaar na zijn tragische dood besloot zijn moeder – schrijfster Mirjam Rotenstreich – in het archief van haar zoon te duiken. Tonio’s favoriete fotoproject bleek het fotograferen van zijn Noorse boskatten Tygo en Tasha. De wetenschap exact hetzelfde beeld van Tygo en Tasha te zien als haar zoon op het moment dat hij afdrukte, fascineerde Mirjam. Ze besloot de foto’s stuk voor stuk door te nemen en ontdekte zo een verhaal in beeld. Mirjam,
met wie Tonio zijn grote liefde voor katten deelde, neemt de lezer mee op een reis door het oog van zijn camera. Ze vraagt zich af waarom Tonio voor een bepaald beeld koos, hoe hij ertoe kwam in te zoomen op een detail. Maar de foto’s zijn vooral ook aanleiding voor intieme beelden, herinneringen, ja, zelfs
gedachten over de toekomst.

 

De meid - Marlies Allewijn cover

De meid
Marlies Allewijn | € 18,99
978 90 206 0863 2

De Zeeuwse Neeltje Lokerse deed begin 20ste eeuw iets revolutionairs: ze nam als dienstbode wraak op haar werkgever, de vader van haar bastaardkind. Midden op het Binnenhof schoot ze de man neer, met als doel aandacht te vragen voor het onrecht dat vrouwelijke dienstboden dagelijks overkwam. Neeltje werd een publieke heldin en werd zelfs vrijgesproken. Door haar toedoen werd de wet Loeff – waarin
onderzoek naar vaderschap en alimentatie geregeld is – enkele jaren later gerealiseerd.
Marlies Allewijn schreef een biografische roman over het aangrijpende leven van deze intrigerende, stoere vrouw.

Catalogus Pepper Books voorjaar 2018