Onthullende biografie van schrijver Pietje Bell en Kruimeltje verschijnt dit najaar

Dit najaar verschijnt bij de imprint voor volwassenen van uitgeverij Kluitman de biografie van de bevlogen, jonge, schrijvende onderwijzer Chris van Abkoude: Dát is Pietje Bell! Het geheime leven van Chris van Abkoude. De biografie is geschreven door Jan Maliepaard en Jan Oudenaarden.

SPRAAKMAKEND

Van Abkoude behoort tot de meest verkochte Dát is Pietje Bellkinderboekenauteurs van Nederland. Alleen van Kruimeltje werden er meer dan een miljoen exemplaren verkocht en van de acht Pietje Bell-boeken zelfs miljoenen. De naam van Pietje Bell is in de loop der jaren een veelgebruikte uitdrukking in het Nederlands geworden. Dát is Pietje Bell! zal spraakmakend zijn en nooit eerder gepubliceerd materiaal bevatten.

DÁT IS PIETJE BELL!

Wat bezielde de sociaal bewogen Rotterdammer Chris van Abkoude om begin vorige eeuw een kinderboek te schrijven waarmee hij bijna alle volwassenen tegen zich in het harnas joeg? Pietje Bell was vanaf dag één (1914) enorm populair onder de jonge lezers, net als het later verschenen Kruimeltje. Ruim honderd jaar later behoren deze legendarische kinderboeken tot het literaire erfgoed van ons land, maar over de revolutionaire schrijver is veel minder bekend.
In deze spraakmakende biografie is het avontuurlijke leven en werk van Chris van Abkoude – vanaf zijn geboorte in 1880 te Rotterdam tot zijn dood in 1960 in de Verenigde Staten – voor het eerst nauwkeurig in beeld gebracht.

AUTEURS

Jan Maliepaard is naast biograaf werkzaam als financieel planner en realistisch kunstschilder. Jan Oudenaarden is gelauwerd stadshistoricus van Rotterdam.

Dát is Pietje Bell! Het geheime leven van Chris van Abkoude (€ 24,99) verschijnt in november bij uitgeverij Pepper Books (onderdeel van Kluitman, waar de meeste boeken van Chris van Abkoude zijn verschenen).