Openhartig dagboek over bipolaire stoornis van auteur Aefke ten Hagen verschijnt bij Pepper Books

In het najaar van 2023 verschijnt bij uitgeverij Pepper Books het boek Je doet toch geen gekke dingen?!Openhartig dagboek over de bipolaire stoornis, van succesvol auteur en ervaringsdeskundige Aefke ten Hagen.

Uitgever Mariska Budding: ‘Aefke schrijft als geen ander op ontroerende, toegankelijke en openhartige wijze over haar bipolaire stoornis en wat dit met haar en haar omgeving doet. Wat doet zij om haar leven en dat van haar omgeving leefbaar te houden? Ze beschrijft in Je doet toch geen gekke dingen?! tips en trucs waarvan het succes niet verzekerd is, maar die wel voor een lach en een traan op het gezicht van de lezer zorgen. De geweldige illustraties worden gemaakt door Iris Boter.’

JE DOET TOCH GEEN GEKKE DINGEN?!
Je doet toch geen gekke dingen?! gaat over Francis, een vrouw en moeder met een bipolaire stoornis. Op het moment dat ze denkt dat haar leven lekker loopt, kan het hele bestaan weer flink ontsporen. Ze raakt in een zware depressie, waardoor ze de hele dag horizontaal ligt, of springt met roze geverfd haar door het leven en niets is gek genoeg. Het lijkt er wel eens op dat een bipolaire stoornis besmettelijk is, want haar man en kinderen worden soms letterlijk gillend gek van haar. Toch is er veel liefde in het gezin. Maar overleeft het huwelijk elke zware depressie, bizarre verliefdheid en de heftige medicijnvergiftiging waardoor Francis bijna het loodje legt?

AEFKE TEN HAGEN
Aefke ten Hagen (1975) schrijft graag en veel. Ze debuteerde in 2010 met de roman In naam van mijn vader, over een vader en dochter met een bipolaire stoornis. In datzelfde jaar kwam onder pseudoniem het boek Koosje uit, over haar eigen ervaringen met een bipolaire stoornis, en later verscheen Tijdens kantooruren, een boek over een pathologisch leugenaar op de werkvloer. Ze schreef ook diverse korte verhalen die in de prijzen vielen en verfilmd zijn (NCRV). In 2019 verscheen bij uitgeverij Kluitman het kinderboek Mijn moeder kookt soep van tafelpoten, over de elfjarige Fiep die opgroeit met een moeder met een bipolaire stoornis.

IRIS BOTER
Iris Boter heeft als illustrator én schrijver al aan meer dan 140 boeken meegewerkt. Haar tekenstijl is vrolijk en grappig, maar soms ook met een serieuze ondertoon. Ze combineert tekenen op papier graag met werken op de computer. Iris vindt illustreren geweldig en belangrijk omdat je echt een extra laag aan het verhaal toevoegt. Ze woont samen met haar dochter en man in Kampen.

Je doet toch geen gekke dingen?! – Openhartig dagboek over de bipolaire stoornis verschijnt in het najaar van 2023.