Openhartige autobiografische roman van Anke Laterveer

Openhartige autobiografische roman van Anke Laterveer

Openhartige autobiografische roman van Anke Laterveer verschijnt dit najaar bij Pepper Books

Alkmaar – Dit najaar verschijnt bij Pepper Books de tweede roman van Anke Laterveer. Mensen die zich met mijn leven bemoeien is een openhartige roman over haar ervaringen als psychiatrisch patiënt en haar opname in een kliniek, hoe het zover kwam en hoe ze op wonderbaarlijke wijze weer beter werd.
Mensen die zich met mijn leven bemoeien is een autobiografische roman, die je ondanks alle heftige gebeurtenissen enorm laat lachen én aan het denken zet.

Uitgever Mariska Budding: ‘Een dapper en sterk boek: Anke laat zien hoe je op een sublieme, soms heftige, maar altijd hoopvolle wijze een verhaal kunt vertellen; in alle openheid, met de juiste humor. En dat in haar prachtige ‘Laterveer-stijl’.’

MENSEN DIE ZICH MET MIJN LEVEN BEMOEIEN

Alles ging fantastisch. Tot het niet meer ging. Een roman over hoe je verleden je plotseling in kan halen. Over de verwoestende impact van seksueel misbruik en over de strijd om daar weer bovenop te komen. En over mag-er-zijn-medewerkers, gebreide mutsjes en muiten op de stormbaan.

ANKE LATERVEER

Anke Laterveer (1980) werkte van 2012 – 2015 als cabaretier bij o.a. Comedytrain en het Leids Cabaret Festival. Daarbij gebruikte ze veel van haar eigen ervaringen en besprak ze zware onderwerpen op een luchtige, grappige manier. In 2015 organiseerde Anke de social media-actie #zeghet, waar slachtoffers van seksueel geweld en seksueel grensoverschrijdend gedrag hun ervaringen konden delen. Sindsdien verschijnt Anke regelmatig in de media over dit onderwerp en spreekt ze op diverse plekken in het land over seks en seksueel geweld. Ook heeft zij een vaste column in magazine Kek Mama en schrijft ze voor o.a. LINDA. Haar debuutroman Lefbek verscheen in het najaar van 2016.

 

Mensen die zich met mijn leven bemoeien, Anke Laterveer, openhartige roman