Rachel Visscher tekent bij Pepper Books

Rachel Visscher tekent bij Pepper Books

ALKMAAR- Rachel Visscher heeft bij Pepper Books een boekcontract getekend, voor de indrukwekkende en actuele roman Hemels land. De vluchtelingenproblematiek in een mozaïekroman, over grenzen en afscheid nemen. Hemels land verschijnt in maart 2016.

In Hemels land volgen we een jonge man uit Nigeria, een getalenteerde violiste uit Nederland, een rouwende professor uit de Verenigde Staten en een Italiaanse crimineel: hun pad zal kruisen tijdens de reis naar een nieuwe fase in hun leven. Uitgever Mariska Budding: ‘Rachel Visscher wekt met Hemels land het hedendaagse Italië met actuele dilemma’s tot leven. Het is een toegankelijke en aangrijpende roman waarin verschillende perspectieven worden gegeven op een urgent, Europees probleem.’

HEMELS LAND
Joshua is zijn thuisland Afrika ontvlucht. In zijn verbeelding is Europa het gedroomde continent waar hij eindelijk veilig zal zijn. De Nederlandse violiste Céline is een rijzende ster. Haar verbluffende spel hapert wanneer het haar niet lukt grip te krijgen op een engel die in een muziekstuk van Alban Berg de hoofdrol speelt. De Amerikaanse Angela reist na het verlies van haar echtgenoot door Italië. Opgejaagd door herinneringen uit het verleden hoopt ze daar haar verdriet te verwerken. En dan is er nog een mysterieuze Italiaan uit het zuiden van het land, een gangster vol angsten en onvolkomenheden. Hij verbindt de maffiaclans uit Calabrië met die in het noorden, maar twijfelt steeds meer aan zijn missie. De levens van deze vier mensen raken met elkaar verweven. In een land waar schoonheid en een rauwe werkelijkheid elkaar voortdurend afwisselen, moeten ze ieder op hun eigen wijze zien te overleven.

RACHEL VISSCHER
Rachel Visscher (Rotterdam, 1982) studeerde onder meer maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze werkt als regisseuse van documentairefilms en schrijfster van toneelstukken, artikelen en boeken. Een grondige research en verbeeldingskracht zijn kenmerkend voor haar werk. Tot haar opdrachtgevers behoren onder andere de NCRV, de Volkskrant en AT5. Rachel woonde en werkte langere tijd in Italië en sprak er met vluchtelingen en migranten. In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Ambassade organiseerde ze een project over migratie en literatuur om deze problematiek aandacht te geven.