Rob Hoogland en Arthur van Amerongen bloggen over Vaderdag. Deel 1.

Rob Hoogland en Arthur van Amerongen bloggen over Vaderdag

Rob Hoogland en Arthur van Amerongen bloggen – in de traditie van Het Grote Foute Jongens Boek – over Vaderdag. Vandaag deel 1.

 

Vaderdag (1). Asbakken kleien voor papa.

 

Rob: Vaderdag. Hebt u daar iets mee, mijnheer Van Amerongen? Toen ik nog jong was – de Hoekse en Kabeljauwse twisten waren net achter de rug – bestond de traditie volgens mij nog niet eens. Het kan ook zijn dat mijn moeder het allemaal grote onzin vond en op de bewuste zondagochtend, om er vanaf te wezen, haar benen nog eens extra voor mijn vader spreidde, terwijl zij natuurlijk stiekem aan W.L. Brugsma dacht.
Zelf kreeg ik een kind met kousen en schoenen aan, toen hij al tien jaar was. Hij is de zoon van mijn vrouw uit haar eerste huwelijk. Het biologisch vaderschap is mij nooit gegund geweest, maar ik moet zeggen dat ik door de jaren heen een goeie vriendschap met het jongmens opbouwde, vorig jaar resulterend in een fles The Balvenie Single Malt van twaalf jaar oud op Vaderdag.

Arthur: Ik schiet vol van zo’n ontroerende bekentenis, papa Hoogland. Anderzijds is het prima dat je je niet hebt voortgeplant en dat geldt ook voor mij. De wereld is veel narigheid bespaard gebleven. Ik heb traag zaad, ik bedoel: het komt er wel snel en rijkelijk uit, maar die donderkopjes zijn allemaal josti’s, met happen uit de staart of de kop. Ik heb dat eens onder een microscoop gezien in het AMC vanwege een behoorlijk mislukt IVF-experiment met een ex. Het was net een horrorfilm.
Ik moest toen met behulp van een vunzig exemplaar van de Aktueel of de Panorama dat potje vullen, terwijl ik dagelijks surf op de jouw bekende (gratis) website xHamster. Uiteindelijk moest de verpleegster erbij komen en…
Enfin, ik dwaal af. Ik heb tot mijn vijftiende spuuglelijke asbakken gekleid voor mijn papa, tot het moment dat ik in ‘bad standing’ werd onterfd. Ik heb dus een Post Papa Syndroom. Mij is wel verteld dat ik een zoon van vele moeders ben, maar dat verklapte ik al in ons Grote Foute Jongens Boek. Wel een leuk presentje hoor, al die liederlijkheid waar Gods zegen op rust, vooral voor registeraccountants in Zoetermeer en Dronten. Die krijgen er gewis rode koontjes van! Kopen dat boek dus, voor Vaderdag!