Kleurboek voor filosofen

ISBN: 9789020608700
Verschijningsdatum: november 2023
Prijs: € 9,99

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is… Wedeblauw! Karmozijnrood! Okergeel! Een uniek kleurboek met hier en daar wat weetjes. Hoe denken filosofen over kleur? Is een roos ook rood als wij er niet naar kijken? Bestaan kleuren wel? John Locke denkt van niet. Goethe voelt zich te oud voor kleur, en volgens Wittgenstein hebben we alleen maar taal en daar mee moeten we de kleuren van bomen, bloemen en planten vangen.

Sommigen onder jullie vinden filosofen misschien maar kleurloze mensen. Grijp dan nu je kans, leef je uit. Vul dit boek met kleur. En kleur vooral eens lekker buiten de lijntjes.

Met illustraties van Georgien Overwater.

"Een uniek kleurboek waarin je buiten de lijntjes mag kleuren"

HAPPY HOND FEEST

ISBN: 9789020608007
Verschijningsdatum: April 2024
Prijs: € 17,50

Na het succes van HAPPY HOND is er nu een vervolg, waarin niet alleen nieuwe feestelijke recepten staan, maar ook leuke ideeën voor DIY-speeltjes en andere honden-hebbedingen.

Verwen je hond een beetje extra tijdens Halloween, Sinterklaas, kerst, oud & nieuw, Koningsdag, of Pasen. Geef hem een echte hondentaart op zijn verjaardag en knutsel dan meteen een originele hondenmand in elkaar. Of maak een mooie bandana voor je stoere viervoeter. Ideeën genoeg in dit inspirerende boek. De recepten zijn niet moeilijk en met de duidelijke aanwijzingen van Maureen kan zelfs iemand met twee linkerhanden de mooiste DIY-dingen maken.

"De leuke recepten in dit boek zijn voor iedereen toegankelijk."

Onderstroom

ISBN: 9789020609004
Verschijningsdatum: Maart 2024
Prijs: 19,99

Wat is de waarde van kunst en cultuur in een samenleving waarin het steeds vaker gaat over scoren, rapportcijfers en aandacht trekken? Zijn we te sensitief geworden als het gaat om onze bijzonderheden of is die gevoeligheid juist een teken van emancipatie?

En welke rol kunnen publieksfilosofen spelen in het gepolariseerde maatschappelijke debat?
Onderstroom is een verkenning van wat er onder de oppervlakte leeft, van hoe mediastormen kunnen ontstaan en hoe je filosofie kunt inzetten om ze te duiden. En het is een ode aan de verbeelding, het speelse plezier van goed kijken, lezen en luisteren.

"Nu er zowat iedere week een literaire rel is, zou je bijna gaan denken dat wij Oempa Loempa’s niet de hele dag cacaobonen, maar kinderboeken verslinden."

Open. Zachte woorden voor een harde tijd.

ISBN: 9789020608502
Verschijningsdatum: Voorjaar 2024
Prijs: 18,99

Hoe blijf je open en gegrond in een woedende en woelige tijd? Hoe verbind je je, met jezelf, met anderen, de wereld? Hoe komen we tot rust en reflectie? In het essay in dit boek verkennen wij de taal als een manier om open te blijven, naar dat wat ons (ver)bindt, de ondergrond van ons allemaal.

We stoffen woorden af, dompelen ons er in onder en vieren de taal. Van verzorgende woorden tot vrolijke woorden, en van compassievolle woorden tot verbindende woorden. We nodigen je uit om mee te gaan in die verkenning en je te laten inspireren.

Met illustraties van Jeska Verstegen.

"Verstillen, stilvallen, stilte, tijdloosheid, ruimte geven, verwijlen, luieren"