Kleurboek voor filosofen

ISBN: 9789020608700
Verschijningsdatum: november 2023
Prijs: € 9,99

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is… Wedeblauw! Karmozijnrood! Okergeel! Een uniek kleurboek met hier en daar wat weetjes. Hoe denken filosofen over kleur? Is een roos ook rood als wij er niet naar kijken? Bestaan kleuren wel? John Locke denkt van niet. Goethe voelt zich te oud voor kleur, en volgens Wittgenstein hebben we alleen maar taal en daar mee moeten we de kleuren van bomen, bloemen en planten vangen.

Sommigen onder jullie vinden filosofen misschien maar kleurloze mensen. Grijp dan nu je kans, leef je uit. Vul dit boek met kleur. En kleur vooral eens lekker buiten de lijntjes.

Met illustraties van Georgien Overwater.

"Een uniek kleurboek waarin je buiten de lijntjes mag kleuren"

Je gaat toch geen gekke dingen doen?!

ISBN: 9789020608403
Verschijningsdatum: oktober 2023
Prijs: € 18,99

Je gaat toch geen gekke dingen doen?! gaat over Francis, een vrouw en moeder met een bipolaire stoornis. Elke keer als ze denkt dat haar leven lekker loopt, kan haar hele bestaan toch ineens weer flink ontsporen. Ze raakt dan of in een zware depressie waardoor ze de hele dag horizontaal ligt, of ze springt met rozegeverfd haar door het leven en dan is niets te gek.

Het lijkt er wel eens op dat een bipolaire stoornis besmettelijk is, want haar man en kinderen worden soms gillend gek van haar. Toch is er veel liefde in het gezin. Maar overleeft haar huwelijk elke zware depressie, bizarre verliefdheid en heftige medicijnvergiftiging waardoor Francis bijna het loodje legt? Wat doet zij om haar leven en dat van de mensen in haar omgeving leefbaar te houden?

Ze beschrijft in Je gaat toch geen gekke dingen doen?! tips en trucs waarvan het succes niet verzekerd is, maar die wel voor een lach en een traan op het gezicht van de lezer zorgen.

Met illustraties van Iris Boter.

"Met dit boek geeft Aefke ten Hagen een steuntje in de rug aan iedereen die met bipolariteit te maken heeft. Ze doet ons soms sniffen, maar maakt ons tegelijkertijd aan het lachen. "
– Roos Schlikker

Open. Zachte woorden voor een harde tijd.

ISBN: 9789020608502
Verschijningsdatum: Voorjaar 2024
Prijs: 18,99

Hoe blijf je open en gegrond in een woedende en woelige tijd? Hoe verbind je je, met jezelf, met anderen, de wereld? Hoe komen we tot rust en reflectie? In het essay in dit boek verkennen wij de taal als een manier om open te blijven, naar dat wat ons (ver)bindt, de ondergrond van ons allemaal.

We stoffen woorden af, dompelen ons er in onder en vieren de taal. Van verzorgende woorden tot vrolijke woorden, en van compassievolle woorden tot verbindende woorden. We nodigen je uit om mee te gaan in die verkenning en je te laten inspireren.

Met illustraties van Jeska Verstegen.

"Verstillen, stilvallen, stilte, tijdloosheid, ruimte geven, verwijlen, luieren"

Wat versta je onder wijs?

ISBN: 9789020608205
Verschijningsdatum: Voorjaar 2024
Prijs: € 18,99

Pascal Cuijpers is docent in hart en nieren. De ontwikkelingen in het onderwijs en alles wat ermee te maken heeft, houden hem dan ook dagelijks bezig.

Combineer die interesse met een creatieve geest, een scherpe blik en een talent voor schrijven, en zie daar: een boek vol mooie observaties, rake quotes, taalkunstige (vorm)gedichten en aandoenlijke uitspraken is geboren. Door middel van deze creatieve invalshoeken zorgt hij voor een gevarieerde en verrassende kijk op het onderwijs.

"De kunst van het onderwijs is mogen plaatsmaken voor verbeelding en durven openstaan voor verwondering"
– Pascal Cuijpers