Aren van Muijen debuteert bij Pepper Books met zijn opzienbarende roman

Aren van Muijen debuteert bij Pepper Books met zijn opzienbarende roman

Aren van Muijen debuteert bij Pepper Books met zijn opzienbarende roman De lobbyist.

Deze ‘net iets te waargebeurde’ roman over politieke machtsspelletjes tegen de achtergrond van een klimaattop verschijnt medio november, vlak voor de cruciale klimaatconferentie in Parijs. Naast het boek verschijnt ‘een tweede scherm’, een website waarop de inhoud van het boek wordt gekoppeld aan gerelateerde nieuwsbronnen.

AREN VAN MUIJEN

Aren van Muijen (1977) is journalist en ondernemer. Hij is oprichter van de Zonnefabriek, een bedrijf in zonne-energie. Daarnaast zoekt Van Muijen creatieve manieren waarop hij het grote publiek op een boeiende manier kennis kan laten maken met klimaatverandering en de risico’s die we nemen met het onverminderd blijven verstoken van olie en gas. Zijn opzienbarende debuut is hiervan het resultaat.
Pepper Books-uitgever Mariska Budding: ‘In deze mozaïekvertelling verwerkt Van Muijen een urgent en actueel thema tot een intrigerende roman. Hoewel de personages en verhaallijnen fictief zijn, is het werk volledig gebaseerd op gedegen research. Die wetenschap geeft het verhaal een extra, onderhuidse spanning. Het verhaal, dat leest als 24 in boekvorm, maakt op indringende manier inzichtelijk wat iedereen over dit onderwerp zou moeten weten.’

DE LOBBYIST

Parijs, december 2015. Een cruciale klimaatconferentie. Deze keer móéten er wereldwijd bindende afspraken worden gemaakt over de uitstoot van CO2, anders zullen we een klimaatverandering met desastreuze gevolgen tegemoet gaan. Vijf personages bereiden zich voor op deze beslissende top: de ceo van ’s werelds grootste oliebedrijf, een olielobbyist, een milieuactivist, een klimaatwetenschapper en de eurocommissaris van Energie & Klimaat. Hoe dichter de top nadert, hoe meer hun levens verstrikt raken. Het gaat hard tegen hard. Iedereen vecht voor zijn zaak en belobbyt elkaar. De uitkomst van de conferentie zal verstrekkende gevolgen hebben voor de toekomst van de aarde.