Auteurs

Marlies Allewijn

Marlies Allewijn (1977) is opgegroeid in het Zeeuwse Yerseke en woont tegenwoordig in Amsterdam. Marlies werkte als redacteur/verslaggever voor verschillende tv-programma’s. In 2012 verscheen haar (semi-) autobiografische debuut SchEef en enkele jaren later de oorlogs-ya Ze was 16.

Eva Burgers

Eva Burgers werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit en is bekend als auteur van jeugdboeken.  Ook bedenkt en schrijft ze tv-programma’s, zoals het basisidee voor Kroongetuige. Van haar laatste jeugdthrillers Fataal en Complot werden al meer dan 15.000 exemplaren verkocht.

‘Alias’ is een spannende boekenreeks voor volwassenen.

Sarah Crossan

Sarah Crossan woonde in Ierland, Engeland en New York. Ze studeerde Filosofie en Literatuur en werkte daarna jarenlang als lerares Engels voordat ze fulltime schrijfster werd.

Flic Everett

Flic Everett is een ervaren columnist, journalist en radiopresentator.

Ze schreef vijftien jaar lang de adviescolumn voor Company Magazine en The Mirror en weet alles wat er te weten valt over familierelaties.

Flic Everett schreef o.a. voor veel nationale kranten en tijdschriften, waaronder The Guardian, The Sun, Daily Mail, Daily Express, The […]

Maria Genova

Maria Genova (1973) is journalist en schrijver. Ze won diverse prijzen en is een van de meest gevraagde sprekers in Nederland over privacy en cybercrime. Het is haar missie om mensen weerbaar te maken tegen de toenemende digitale gevaren.

Yolanda Hadid

Voor haar bijdragen in het creëren van bewustzijn rondom de ziekte van Lyme heeft YOLANDA HADID (1964) al verschillende prijzen en onderscheidingen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Star Light Award van de Lyme Research Alliance, de Woman of Substance Award, de Global Lyme Alliance Award en de Stand4Lyme 2016 […]

Nick Harper

Nick Harper is een freelance schrijver en redacteur, die door de jaren heen voor de meest succesvolle Britse kranten en tijdschriften heeft gewerkt, waaronder The Guardian en Men’s Health. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen.

 

Thysia Huisman

In 2019 werd Thysia Huisman klokkenluider toen zij als eerste aangifte deed van verkrachting tegen haar Parijse modellenagent Jean-Luc Brunel.

Vele andere slachtoffers volgden haar voorbeeld. Brunel werd gezien als de meisjesronselaar van pedofiel Jeffrey Epstein. Thysia schreef hierover het autobiografische boek Close-up. Van Close‑up wordt een internationale dramaserie ontwikkeld.

Thysia is […]

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg heeft na de Akademie voor Kleinkunst in grote en kleine theaterproducties en films gespeeld in binnen- en buitenland.

Inge kreeg landelijke bekendheid met de rol van Martine Hafkamp in de beginjaren van GTST, waarna tal van rollen in series en theaterproducties volgden. Ze is ook de stem van een grote hoeveelheid audioboeken.

In 2014 verscheen de debuutroman van […]

Stine Jensen

Stine Jensen is filosoof en schrijver. Haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd in 2015 bekroond met een
Zilveren Griffel. Stine publiceerde onder meer Zussenboek, over de bijzondere band tussen zussen, en Go East. Een filosoof reist door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit, dat genomineerd werd voor Beste […]

Lesley Levene

Lesley Levene studeerde archeologie en werkte bij het British Museum en het Institute of Classical Studies (UCL) voordat ze schrijver en redacteur werd. Haar vorige boek: I Think, Therefore I Am verkocht meer dan 95.000 exemplaren en werd in acht landen vertaald.

Felicity Morse

Felicity Morse is journalist, redacteur, social media consultant en lifecoach. Ze heeft gewerkt en geschreven voor The Huffington Post UK, The Independent en de BBC.

Haar werk concentreert zich op relaties en persoonlijke groei, wat zowel te zien is in haar columns als in haar coaching, waarin ze cliënten adviseert over hoe ze […]

Andrew Morton

Andrew Morton is een wereldberoemde biograaf en deskundige op het gebied van royalty en beroemdheden.

Martin Mulder

Martin Mulder (Amsterdam, 1954) werkte zo’n 40 jaar als cameraman
bij de Nederlandse televisie.

Hij werkte onder andere mee aan legendarische programma’s als Glamourland met Gert-Jan Dröge, het
destijds controversiële programma Breekijzer met Pieter Storms, en hij
draaide vele items met Harry Vermeegen. Ook was hij getuige van de
hoogtijdagen van het fenomeen Willem Ruis […]

Bart Ongering

Bart Ongering, beter bekend als: ‘Meester Bart’, is de populairste meester van Nederland. Afkomstig uit een echte onderwijsfamilie staat hij op zijn 26e voor het eerst voor de klas. Hij is docent vmbo en onderbouw in Amsterdam en was columnist voor Trouw.

Hanneke van Onna

In ‘Geldgeheim’ legt Hanneke van Onna patronen en overtuigingen bloot die financiële vrijheid in de weg staan. Welke rol speelt geld in je leven? Hoe krijg je financieel inzicht en overzicht? Waarom is financiële zelfredzaamheid zo belangrijk? En hoe krijg je dat voor elkaar? Een inspirerend en praktisch boek voor iedereen die zorgeloos met geld wil omgaan.

Manon Ossevoort

Manon Ossevoort studeerde kleinkunst, dans en mime aan de theaterschool in Amsterdam. Ze is actrice, theatermaker en schrijver.

Manon reisde tussen 2004 en 2015 in totaal meer dan 38.000 kilometer op haar tractor.

Deze jarenlange reis werd gevolgd door duizenden fans en media wereldwijd, waaronder Al Jazeera, BBC en Der Spiegel. Momenteel woont ze met haar man en twee kinderen op […]

Caroline Paul

Caroline Paul studeerde communicatie en werkte daarna als brandweervrouw. Ze schreef diverse boeken.

Bart Römer

Bart Römer (Amsterdam, 1957) is directeur van de Nederlandse Filmacademie. Zijn werkverleden bestrijkt een breed terrein van acteren, schrijven, televisie en leidinggeven aan creatieve teams of organisaties, met name in de audiovisuele media. Naast hoorspelen en toneelstukken, schrijft hij in 2006 een jeugdroman: De Veenheks. In de daaropvolgende jaren verschijnen […]

Jason B. Rosenthal

Jason B. Rosenthal is auteur, veelgevraagd spreker en advocaat. Ook is hij de bestuursvoorzitter van de Amy Krouse Rosenthal Foundation, een stichting die zich zowel inzet voor het bevorderen van geletterdheid bij kinderen als om onderzoek te doen in het vroegtijdig ontdekken van eierstokkanker.

Hij schrijft en spreekt over het verwerken […]

Schiavone

Schiavone (21) is een nieuwsgierige dromer, die niets minder wil dan het leven begrijpen.

Ze is van jongs af aan al op zoek naar wat er precies bij haar past en ze weet zeker dat muziek maken en verhalen vertellen de motoren zijn die haar ziel, geest, hart en persoon aandrijven.

Schiavone stond als spoken word-artiest en singer-songwriter op […]

Naomi Smits

NAOMI SMITS (1982) staat dit schooljaar tien jaar voor de klas. Over de verwondering van haar leerlingen en haar avonturen als leerkracht schreef ze de afgelopen jaren onderwijscolumns voor Trouw en Juf & Meester. ‘Juf Naomi’ woont samen met haar gezin in De Meern, heeft een gezellig druk leven en […]

Maureen du Toit

Maureen du Toit is bekend van televisie van onder andere Hart van Nederland en De Smaakpolitie. Ze schreef de hartverwarmende roman ‘Glossy boerin’ en ‘Rust in je leven’, met tips voor een relaxter leven.