Auteurs

Marlies Allewijn

Marlies Allewijn (1977) is opgegroeid in het Zeeuwse Yerseke en woont tegenwoordig in Amsterdam. Marlies werkte als redacteur/verslaggever voor verschillende tv-programma’s. In 2012 verscheen haar (semi-) autobiografische debuut SchEef en enkele jaren later de oorlogs-ya Ze was 16.

Arthur van Amerongen

Arthur van Amerongen (1959) schrijft iedere maandag zijn geruchtmakende column voor de Volkskrant. Hij schrijft iedere week een column en de maandelijkse rubriek GHB Hiltermann in HP/De Tijd, samen met illustrator Gabriël Kousbroek.

Anuar

Na vijf succesvolle avondvullende theatershows besloot ANUAR zich ook te storten op het schrijven. Bij Pepper Books verschijnt Het zal je broertje maar zijn.

Als schrijver leverde Anuar bijdragen aan de tv-programma’s The Comedy Factory en Raymann is Laat.

Anuar is de eerste Nederlandse comedian die de voorpagina heeft gehaald van The New York Times. Hem werd gevraagd zijn […]

Masja van den Berg

Masja van den Berg is elke dag bezig met tekenen en ontwerpen. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en aan het Sandberg Instituut Amsterdam. From Holland with love is
het zesde kleurboek voor volwassenen van Masja

Eva Burgers

Eva Burgers werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit en is bekend als auteur van jeugdboeken.  Ook bedenkt en schrijft ze tv-programma’s, zoals het basisidee voor Kroongetuige. Van haar laatste jeugdthrillers Fataal en Complot werden al meer dan 15.000 exemplaren verkocht.

‘Alias’ is een spannende boekenreeks voor volwassenen.

Sarah Crossan

Sarah Crossan woonde in Ierland, Engeland en New York. Ze studeerde Filosofie en Literatuur en werkte daarna jarenlang als lerares Engels voordat ze fulltime schrijfster werd.

Josine Droogendijk

De site van Josine Droogendijk is uitgegroeid tot de populairste royaltysite en ze weet alles over de royals, en koningin Máxima in het bijzonder.

Flic Everett

Flic Everett is een ervaren columnist, journalist en radiopresentator.

Ze schreef vijftien jaar lang de adviescolumn voor Company Magazine en The Mirror en weet alles wat er te weten valt over familierelaties.

Flic Everett schreef o.a. voor veel nationale kranten en tijdschriften, waaronder The Guardian, The Sun, Daily Mail, Daily Express, The […]

Yolanda Hadid

Voor haar bijdragen in het creëren van bewustzijn rondom de ziekte van Lyme heeft YOLANDA HADID (1964) al verschillende prijzen en onderscheidingen in ontvangst mogen nemen, waaronder de Star Light Award van de Lyme Research Alliance, de Woman of Substance Award, de Global Lyme Alliance Award en de Stand4Lyme 2016 […]

Rob Hoogland

Rob Hoogland werkt sinds 1976 bij De Telegraaf, waarvoor hij sinds 1989 tot nu toe meer dan 7000 columns schreef, die dagelijks worden gepubliceerd.

Thysia Huisman

Thysia Huisman verhuisde als kind een aantal keer vanwege het werk van haar vader. Ze woonde in Amerika en Zuid-Frankrijk. Haar middelbareschooltijd bracht ze door in Leiden.

Op haar vijftiende won ze een modellenwedstrijd, waarna ze enkele jaren als model werkte. Ze behaalde intussen haar hbo-diploma Communicatie en begon aan een […]

Inge Ipenburg

Inge Ipenburg heeft na de Akademie voor Kleinkunst in grote en kleine theaterproducties en films gespeeld in binnen- en buitenland.

Inge kreeg landelijke bekendheid met de rol van Martine Hafkamp in de beginjaren van GTST, waarna tal van rollen in series en theaterproducties volgden. Ze is ook de stem van een grote hoeveelheid audioboeken.

In 2014 verscheen de debuutroman van […]

Susan Juby

De Canadese Susan Juby schreef diverse kinderboeken en young adult titels. ‘Het kippencollectief’ is haar eerste titel voor volwassenen. Deze roman werd genomineerd voor diverse literaire prijzen.

Anke Laterveer

Anke Laterveer (1980) is cabaretier en presentator. Zij speelde mee met het gezelschap Comedytrain en deed mee aan het Leids Cabaret Festival. In haar werk gebruikt ze veel van haar eigen ervaringen en bespreekt ze zware onderwerpen op een luchtige, grappige manier.

Jan Maliepaard

Jan Maliepaard (Haarlem, 1964) deed 20 jaar intensief onderzoek naar het leven en werk van Chris van Abkoude en reisde daarvoor in het voetspoor van de schrijver naar New York en Californië. Hij ontdekte strikt geheimgehouden nazaten van de schrijver, die hem verder op weg hielpen bij zijn speurtocht. Over […]

Micha Meinderts

Micha Meinderts schrijft boeken en verhalen over interessante, herkenbare personages die nogal worstelen met het leven en zichzelf.

Andrew Morton

Andrew Morton is een wereldberoemde biograaf en deskundige op het gebied van royalty en beroemdheden.

Felicity Morse

Felicity Morse is journalist, redacteur, social media consultant en lifecoach. Ze heeft gewerkt en geschreven voor The Huffington Post UK, The Independent en de BBC.

Haar werk concentreert zich op relaties en persoonlijke groei, wat zowel te zien is in haar columns als in haar coaching, waarin ze cliënten adviseert over hoe ze […]

Bart Ongering

Bart Ongering, beter bekend als: ‘Meester Bart’, is de populairste meester van Nederland. Afkomstig uit een echte onderwijsfamilie staat hij op zijn 26e voor het eerst voor de klas. Hij is docent vmbo en onderbouw in Amsterdam en was columnist voor Trouw.

Manon Ossevoort

Manon Ossevoort studeerde kleinkunst, dans en mime aan de theaterschool in Amsterdam. Ze is actrice, theatermaker en schrijver.

Manon reisde tussen 2004 en 2015 in totaal meer dan 38.000 kilometer op haar tractor.

Deze jarenlange reis werd gevolgd door duizenden fans en media wereldwijd, waaronder Al Jazeera, BBC en Der Spiegel. Momenteel woont ze met haar man en twee kinderen op […]

Jan Oudenaarden

Jan Oudenaarden (Rotterdam, 1943), de Rotterdamse stadshistoricus studeerde rechten in Rotterdam. Hij schreef tientallen boeken over talloze Rotterdamse onderwerpen, stond aan de wieg van het historisch programma ‘Het Was’ op RTV Rijnmond en was 25 jaar als columnist verbonden aan Radio Rijnmond. In 1993 ontving hij de Laurenspenning vanwege ‘zijn […]

Caroline Paul

Caroline Paul studeerde communicatie en werkte daarna als brandweervrouw. Ze schreef diverse boeken.

Jason B. Rosenthal

Jason B. Rosenthal is auteur, veelgevraagd spreker en advocaat. Ook is hij de bestuursvoorzitter van de Amy Krouse Rosenthal Foundation, een stichting die zich zowel inzet voor het bevorderen van geletterdheid bij kinderen als om onderzoek te doen in het vroegtijdig ontdekken van eierstokkanker.

Hij schrijft en spreekt over het verwerken […]

Mirjam Rotenstreich

Mirjam Rotenstreich (1959) is geboren en getogen in Amsterdam, waar ze nog steeds woont, samen met haar man, Adri (A.F.Th.) van der Heijden.

Schiavone

Schiavone (21) is een nieuwsgierige dromer, die niets minder wil dan het leven begrijpen.

Ze is van jongs af aan al op zoek naar wat er precies bij haar past en ze weet zeker dat muziek maken en verhalen vertellen de motoren zijn die haar ziel, geest, hart en persoon aandrijven.

Schiavone stond als spoken word-artiest en singer-songwriter op […]

Natasza Tardio

Natasza Tardio studeerde Journalistiek in Utrecht. Natasza geeft lezingen over uiteenlopende onderwerpen en schrijft als freelance redacteur en journalist artikelen en interviews voor verschillende tijdschriften, bladen en websites.

Maureen du Toit

Maureen du Toit is bekend van televisie van onder andere Hart van Nederland en De Smaakpolitie. Ze schreef de hartverwarmende roman ‘Glossy boerin’ en ‘Rust in je leven’, met tips voor een relaxter leven.

Vera van Zelm

Vera behaalde in 2010 de finale van de Culture Comedy Award. Speelde mee bij Comedytrain van 2012 tot 2015, en nu in het hele land in verschillende line-ups en shows. Ze is vast onderdeel van het cabaret-collectief van Spijkers met Koppen, en levert bijdrages aan televisie- en radioprogramma’s (o.a. Zondag […]