Autobiografische roman van auteur Thysia Huisman verschijnt in juni bij uitgeverij Pepper Books

In juni verschijnt de autobiografische roman Het boek M van voormalig model en auteur Thysia Huisman bij uitgeverij Pepper Books. Het boek M gaat over een verstikkende liefdesrelatie tegen het Amsterdamse decor van de kleurrijke en turbulente nineties.

Dit boek speelt zich af na haar debuut Close-up, waarin Thysia haar MeToo-ervaring in de Parijse modellenwereld beschrijft. Met deze nieuwe autobiografische roman vertelt Thysia het verhaal van de verkeerde keuzes die zij heeft gemaakt als gevolg van haar verleden in Parijs.   

HET BOEK M

Na een ellendige jeugd vol geweld en eenzaamheid besluit Mia haar ouderlijk huis in Enschede te ontvluchten. Ze stort zich in het Amsterdamse nachtleven. Daar ontmoet ze de intrigerende M, een charmante, veel oudere man. Hij is de kroonprins van de Wallen en verdient geld met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Tegen beter weten in valt Mia als een blok voor hem. Wat begint als een spannend avontuur ontspoort al snel in een verstikkende nachtmerrie. M introduceert Mia niet alleen in een donkere wereld van vrouwenhandel en gedwongen prostitutie, ook zijn karakter blijkt donker te zijn. Als Mia erachter komt wie M werkelijk is, is het te laat om nog zonder kleerscheuren weg te komen.

THYSIA HUISMAN

In 2019 werd Thysia Huisman klokkenluider toen zij als eerste aangifte deed van verkrachting tegen haar Parijse modellenagent Jean-Luc Brunel, die werd gezien als de meisjesronselaar voor pedofiel Jeffrey Epstein. In februari 2022 werd Brunel dood aangetroffen in zijn cel. In haar autobiografische boek Close-up, dat in 2020 verscheen, vertelt Thysia over wat er destijds in Parijs is gebeurd. Thysia is een veelgevraagd spreker in internationale media. Daarnaast werkt ze al meer dan twintig jaar als regisseur en eindredacteur in de televisiewereld. Het boek M is haar tweede boek.

Klik hier voor meer informatie over Het boek M