Barsten, de nieuwe roman van auteur Marlies Allewijn verschijnt in mei bij uitgeverij Pepper Books

ALKMAAR – In mei verschijnt bij uitgeverij Pepper Books de nieuwe roman van Marlies Allewijn: Barsten. Het boek speelt zich af in de jaren 60 en geeft een prachtig tijdsbeeld van zowel het verstikkende dorpse als het roerige stadse leven. Eerder verschenen van Allewijn bij Pepper Books Ze was 16 en De meid.

BARSTEN
Sari groeit op in de jaren zestig in een conservatief Zeeuws kustdorpje. Wanneer ze op haar zeventiende onbedoeld zwanger raakt, wordt ze gedwongen om afstand te doen van haar kind. Iedereen doet alsof er niets gebeurd is, maar voor Sari wordt de situatie steeds ondraaglijker. Ze komt in opstand tegen haar autoritaire vader, haar volgzame moeder en zus, en de strenge regels en tradities. Ze vertrekt naar het roerige Amsterdam, waar jongeren zich afzetten, studenten actievoeren en de dolle mina’s opkomen voor vrouwenrechten. Lukt het haar om haar plek te vinden in een wereld die zo verschilt van alles wat ze gewend is?

MARLIES ALLEWIJN
Marlies Allewijn groeide op in Zeeland en woont nu in Amsterdam. In 2012 verscheen haar (semi-)autobiografische debuut SchEef. Daarna volgden Ze was 16 (2016) en De meid (2018). Er wordt momenteel gewerkt aan een korte film gebaseerd op haar bestseller Ze was 16. Met haar boek De meid werd ze genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs en Allewijn is ook de schrijver van het geschenk voor de Week van het Zeeuwse Boek 2019.

> Kijk hier voor meer informatie over Barsten.