Bestsellerauteur en cyberspecialist Maria Genova tekent boekcontract bij Pepper Books

Maria Genova, auteur van onder andere Komt een vrouw bij de h@cker en What the h@ck!, heeft een boekcontract getekend voor een boek voor 50-plussers om zich beter te kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit. Snel geleerd, safe online verschijnt komende zomer bij uitgeverij Pepper Books en is deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het boek bevat ook een gedeelte met praktische tips, hoe je bijvoorbeeld honderd verschillende wachtwoorden onthoudt of hoe je ziet dat een QR-code of een app vals is. Maria Genova helpt de lezers om slimmer te worden dan de oplichters, die overal op de loer liggen.

Bij de Fraudehelpdesk werd in slechts één jaar tijd bijna 47 miljoen euro aan schade door fraude gemeld. Vooral mensen die spullen online bestellen worden opgelicht. Ook beleggingsfraude neemt toe met zo’n 19 miljoen euro aan schade. Zeer fors is de toename van gevallen waarbij melders de dupe blijken van meerdere fraudevormen, een stijging van ruim tweeduizend procent in 2021. Lang niet alle slachtoffers melden zich bij de Fraudehelpdesk of de politie, meestal uit schaamte.

SNEL GELEERD, SAFE ONLINE
Zowel Irene als Frans worden online opgelicht voor grote bedragen. Dit is het begin van nog meer ellende. Als ze elkaar op een platform voor slachtoffers leren kennen, verzinnen ze samen een gewaagd plan om de oplichters op te sporen.

Snel geleerd, safe online is een meeslepend en onthutsend boek over de nieuwste manieren van oplichting en hacken. In een jaar tijd werden meer dan drie miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime. Het boek bevat ook vragen om te checken of je echt slimmer bent dan de cybercriminelen.

MARIA GENOVA 
Maria Genova (1973) is journalist en schrijver. Ze won diverse prijzen en met haar boek Komt een vrouw bij de h@cker (meer dan 30.000 exemplaren verkocht) werd ze een van de meest gevraagde sprekers in Nederland over privacy en cybercrime. Met haar jeugdboek What the h@ck!, dat bij Kluitman verscheen, won ze de Hotze de Roosprijs 2020. Haar missie is om mensen weerbaar te maken tegen de toenemende digitale gevaren. Maria woont samen met haar man en twee zonen in Heemskerk.

>> Kijk hier voor meer informatie over Snel geleerd, safe online en om dit boek alvast te bestellen.