Bijzondere verhalen uit de televisiewereld van cameraman en regisseur Martin Mulder verschijnen in april

Cameraman en regisseur Martin Mulder komt met een boek vol legendarische verhalen en avonturen uit de Nederlandse televisiewereld.

Mulder was 40 jaar werkzaam bij verschillende programma’s en werkte met talloze iconische televisiepersoonlijkheden. De wonderlijke wereld van de televisie zal op 20 april bij uitgeverij Pepper Books verschijnen.

Mulder reisde veelvuldig de wereld over met bekende presentatoren en verslaggevers. Tijdens al deze buitenlandse tripjes en op locaties in eigen land waren er uiteraard de nodige verwikkelingen, incidenten en hilarische situaties. Verhalen die inmiddels verteld kunnen worden…

DE WONDERLIJKE WERELD VAN DE TELEVISIE bevat de ervaringen van Martin Mulder als cameraman en regisseur bij de Nederlandse televisie. Mulder ging met veel plezier en overgave op stap met coryfeeën als Pieter Storms, Gert-Jan Dröge, Willem Ruis en Harry Vermeegen, maar had soms wel zijn handen vol aan hen. Hij schrijft over de tijd dat geld nauwelijks een rol speelde in Hilversum en over het gedrag, ook van hemzelf, dat dit tot gevolg had. (‘Schaam ik mij hierover? Nou vooruit, een héél klein beetje.’)

MARTIN MULDER
Martin Mulder (Amsterdam, 1954) werkte als freelance cameraman onder andere mee aan befaamde programma’s als Glamourland, RUR en het destijds controversiële programma Breekijzer. Hij was getuige van de hoogtijdagen van het fenomeen Willem Ruis tijdens de Sterrenshow en werkte onder de bezielende leiding van regisseur Guus Verstraete mee aan Ron’s Honeymoonquiz en Wedden dat..? met Jos Brink. Maar ook bij journalistieke reportages van Televizier met Pieter Varekamp en boekprogramma’s met Adbelkader Benali verzorgde hij het camerawerk.

>> Kijk hier voor meer informatie over De wonderlijke wereld van de televisie