Boek 22-jarige performance-artiest Schiavone Simson verschijnt in september bij uitgeverij Pepper Books

Het indrukwekkende debuut van de jonge, talentvolle zangeres, auteur en performance-artiest Schiavone Simson verschijnt in september bij uitgeverij Pepper Books. Voor als je stuk bent is een combinatie van haar verhalen, gedichten en foto’s. Schiavone erkent dat wij en de wereld een beetje stuk zijn, en troost ons met haar teksten en muziek.

Uitgever Mariska Budding: ‘Schiavone schreef een bijdrage voor de bundel van Meester Bart. Toen ze die voorlas tijdens de presentatie waren we meteen gegrepen. Elk woord kwam binnen. Schiavone is bijzonder veelzijdig getalenteerd en weet te raken. Ze heeft een buitengewoon boeiende blik op de wereld.’

Fragment ‘Op de straten van Amsterdam’, uit Voor als je stuk bent

Op de straten van Amsterdam
rollen tranen van Afrika

Mama waar ga je heen?
Ik kan het, maar niet alleen.

Mag ik vragen waar liefde vandaan komt?
Mag ik vragen waar het ego niet aan komt
op de straten van Amsterdam?

SCHIAVONE SIMSON
Schiavone (22) is van jongs af aan al op zoek naar wat er precies bij haar past en ze weet zeker dat muziek maken en verhalen vertellen de motor zijn, die haar ziel, geest en hart aandrijft. Schiavone stond als spoken word-artiest en singer-songwitter op verschillende podia zoals: Woorden Worden Zinnen Festival, Bijlmer Parktheater en Ekko. Ook maakte ze onderdeel uit van Poetry Circle Nowhere. Ze leverde een bijdrage aan de bundel Dichter bij Meester Bart.