Boek 22-jarige performance-artiest Schiavone Simson verschijnt zomer 2020

Het indrukwekkende debuut van de jonge, talentvolle zangeres, auteur en performance-artiest Schiavone Simson verschijnt deze zomer bij uitgeverij Pepper Books. Voor als je stuk bent zal een combinatie zijn van haar verhalen, gedichten en foto’s. Schiavone erkent dat wij en de wereld een beetje stuk zijn, en troost ons met haar teksten en muziek.

Uitgever Mariska Budding: ‘Schiavone schreef een bijdrage voor de bundel van Meester Bart. Toen ze die voorlas tijdens de presentatie waren we meteen gegrepen. Elk woord kwam binnen. Schiavone is bijzonder veelzijdig getalenteerd en weet te raken. Ze heeft een buitengewoon boeiende blik op de wereld.’

SCHIAVONE SIMSON
Schiavone (22) is van jongs af aan al op zoek naar wat er precies bij haar past en ze weet zeker dat muziek maken en verhalen vertellen de motor zijn die haar ziel, geest en hart aandrijven. Schiavone stond als spoken word-artiest en singer-songwriter op verschillende podia zoals: Woorden Worden Zinnen Festival, Bijlmer Parktheater en Ekko. Ook maakte ze onderdeel uit van Poetry Circle Nowhere. Ze leverde een bijdrage aan de bundel Dichter bij Meester Bart.

EEN FRAGMENT UIT: BRIEF AAN MIJN JONGERE ZELF  
‘Ik ben heel vaak nog steeds in de war, en de dingen waar je je nu druk om maakt, zullen “later” als je komt waar ik ben, je laatste zorg zijn. Je lichaam zal zich vanzelf vormen tot wat het is dat een vrouw moet zijn en in het proces zul je inderdaad merken dat dat niet overeenkomt met wat jij voor ogen hebt. Ik hoop dat je wel kunt begrijpen dat dit slechts een schijnbare teleurstelling zal zijn.

Je krijgt bevestiging van waar jij je zorgen om maakt: de wereld is inderdaad gestoord en je zult moeten leren omgaan met het idee dat de wereld waarschijnlijk voor altijd gestoord zal blijven. Onthoud wel dat jouw wereld niet dé wereld is, omdat die het tegendeel bewijst.’

Kijk hier voor meer informatie over Voor als je stuk bent.