Voor elke dag een filosofische vraag

ISBN: 9789020609349
Verschijningsdatum: oktober 2024
Prijs: € 18,99

We leven in een wereld waar er nauwelijks tijd is of wordt gemaakt om even stil te staan bij je gedachten.

Een wereld waarin je opgaat in de haast van alledag en voorbijgaat aan wat écht belangrijk is. Dit boek helpt je om hier verandering in aan te brengen, door elke dag na te denken over een willekeurig onderwerp van en uit het leven.

Op een laagdrempelige manier, met slechts een paar minuten per dag, ga je aan de slag met filosofische vragen en gedachten. Het inspireert en stimuleert, en geeft net dat beetje extra aan je dag wat je anders zou missen.

"Voor elke dag van het jaar een vraag die je aan het denken zet"

Beschermtijd

ISBN: 9789020609332
Verschijningsdatum: november 2024
Prijs: € 19,99

Hoe ga je bewust om met de schermtijd van je kind?

Het is waarschijnlijk één van de grootste opvoedkundige dilemma’s van deze tijd en steeds meer ouders worstelen ermee. Marloes Jonker overkwam hetzelfde toen haar dochter van 10 haar eerste smartphone kreeg en er in het gezin regelmatig gedoe over digitale media ontstond. Ze besloot zich in het onderwerp vast te bijten en een opleiding tot mediacoach te volgen. Inmiddels is Marloes gecertificeerd mediacoach en beschrijft ze haar persoonlijke ervaringen onder andere in columns voor J/M Ouders en op haar eigen platform.

Daarnaast geeft Marloes voorlichting aan ouders die op zoek zijn naar digitale balans in hun gezin.
Marloes beschrijft op toegankelijke wijze situaties die voor iedere ouder met opgroeiende kinderen
herkenbaar zijn. Aan de hand van praktijkvoorbeelden geeft ze je praktische handvatten en nieuwe inzichten bij de mediaopvoeding van je kind. Daarnaast laat ze je zien hoe je als gezin op een andere manier met digitale media kunt omgaan. Het is haar missie om kinderen tot gezonde en bewuste online
mediagebruikers te laten opgroeien en ouders te laten zien hoe ze het goede voorbeeld kunnen geven.

"Voorkom strijd over schermtijd in je gezin"

Onderstroom

ISBN: 9789020609004
Verschijningsdatum: Maart 2024
Prijs: 19,99

Wat is de waarde van kunst en cultuur in een samenleving waarin het steeds vaker gaat over scoren, rapportcijfers en aandacht trekken? Zijn we te sensitief geworden als het gaat om onze bijzonderheden of is die gevoeligheid juist een teken van emancipatie?

En welke rol kunnen publieksfilosofen spelen in het gepolariseerde maatschappelijke debat?
Onderstroom is een verkenning van wat er onder de oppervlakte leeft, van hoe mediastormen kunnen ontstaan en hoe je filosofie kunt inzetten om ze te duiden. En het is een ode aan de verbeelding, het speelse plezier van goed kijken, lezen en luisteren.

"Nu er zowat iedere week een literaire rel is, zou je bijna gaan denken dat wij Oempa Loempa’s niet de hele dag cacaobonen, maar kinderboeken verslinden."

Je gaat toch geen gekke dingen doen?!

ISBN: 9789020608403
Verschijningsdatum: oktober 2023
Prijs: € 19,99

Je gaat toch geen gekke dingen doen?! gaat over Francis, een vrouw en moeder met een bipolaire stoornis.

Elke keer als ze denkt dat haar leven lekker loopt, kan haar hele bestaan toch ineens weer flink ontsporen. Ze raakt dan of in een zware depressie waardoor ze de hele dag horizontaal ligt, of ze springt met rozegeverfd haar door het leven en dan is niets te gek.

Het lijkt er wel eens op dat een bipolaire stoornis besmettelijk is, want haar man en kinderen worden soms gillend gek van haar. Toch is er veel liefde in het gezin. Maar overleeft haar huwelijk elke zware depressie, bizarre verliefdheid en heftige medicijnvergiftiging waardoor Francis bijna het loodje legt? Wat doet zij om haar leven en dat van de mensen in haar omgeving leefbaar te houden?

Ze beschrijft in Je gaat toch geen gekke dingen doen?! tips en trucs waarvan het succes niet verzekerd is, maar die wel voor een lach en een traan op het gezicht van de lezer zorgen.

Met illustraties van Iris Boter.

"Met dit boek geeft Aefke ten Hagen een steuntje in de rug aan iedereen die met bipolariteit te maken heeft. Ze doet ons soms sniffen, maar maakt ons tegelijkertijd aan het lachen. "
– Roos Schlikker

Kleurboek voor filosofen

ISBN: 9789020608700
Verschijningsdatum: november 2023
Prijs: € 9,99

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is… Wedeblauw! Karmozijnrood! Okergeel! Een uniek kleurboek met hier en daar wat weetjes. Hoe denken filosofen over kleur? Is een roos ook rood als wij er niet naar kijken? Bestaan kleuren wel? John Locke denkt van niet. Goethe voelt zich te oud voor kleur, en volgens Wittgenstein hebben we alleen maar taal en daar mee moeten we de kleuren van bomen, bloemen en planten vangen.

Sommigen onder jullie vinden filosofen misschien maar kleurloze mensen. Grijp dan nu je kans, leef je uit. Vul dit boek met kleur. En kleur vooral eens lekker buiten de lijntjes.

Met illustraties van Georgien Overwater.

"Een uniek kleurboek waarin je buiten de lijntjes mag kleuren"

Fix het zelf! Geef je kapotte spullen een nieuw leven (en bespaar veel geld)

ISBN: 978 90 206 0829 8
Verschijningsdatum: mei 2023
Prijs: € 18,99

Zeg nee tegen de wegwerpmaatschappij en bespaar veel geld!

Is je lievelingstrui gekrompen? Heeft de steel van je paraplu het ineens begeven? Zijn al je onderbroeken op en gaat het deurtje van je wasmachine niet meer open? Geen paniek!

Fix het zelf met behulp van dit handige boek, boordevol tips en tricks voor de doe-het-zelver. Van snelle oplossingen tot reparaties die een voorwerp weer zo goed als nieuw maken; je zult versteld staan van wat je allemaal zelf kunt repareren met wat gereedschap, een stap-voor-stapuitleg en een beetje geduld. Dat bespaart veel geld en is ook nog eens goed voor het milieu.

Money Journal. Plan je weg naar financiële vrijheid.

ISBN: 978 90 206 0830 4
Prijs: € 18,99

Het onderzoeken en in kaart brengen van je eigen cashflow (geldstroom) is niet het allerleukste om te doen op de zondagmiddag. Met deze Money Journal geeft Money Coach Hanneke van Onna je op een leuke en toegankelijke manier nieuwe inzichten in je inkomsten- en uitgavenpatroon, om zo meer grip op je financiën te krijgen. Overzicht geeft namelijk inzicht. En dan kun je een plan maken!

Aan de hand van oefeningen, opdrachten, tips en inzichten helpt Hanneke je aan jouw eigen stappenplan naar financiële vrijheid.

Hoe vind je zelf dat het gaat? 12 lessen van mijn vader en 1 van mijn moeder

ISBN: 978 90 206 0819 9
Verschijningsdatum: april 2023
Prijs: € 19,99

Meer dan 50 jaar was hij ‘de zoon van Piet’, eentje van Römer. Wanneer zijn vader overlijdt, vraagt Bart zich voor het eerst af: wie ben ik eigenlijk zelf?

Het zoeken naar het antwoord op die vraag, is de kern van dit verhaal. Aan de hand van 12 lessen van zijn vader en 1 van zijn moeder vertelt Bart ons over vader en moeder Römer, de opvoeding die zij gaven en de dynamiek van het gezin. Hoe was het om op te groeien met zo’n bekende vader? Hoe heeft hij Piets nukken en grillen, zijn warmte en gulheid en zijn enorme talent voor het spelen van rollen en het vertellen van verhalen ervaren? Het kind duidt zijn vader, de man zoekt zichzelf.

HAPPY HOND FEEST

ISBN: 9789020608007
Verschijningsdatum: September 2024
Prijs: € 17,50

Na het succes van HAPPY HOND is er nu een vervolg, waarin niet alleen nieuwe feestelijke recepten staan, maar ook leuke ideeën voor DIY-speeltjes en andere honden-hebbedingen.

Verwen je hond een beetje extra tijdens Halloween, Sinterklaas, kerst, oud & nieuw, Koningsdag, of Pasen. Geef hem een echte hondentaart op zijn verjaardag en knutsel dan meteen een originele hondenmand in elkaar. Of maak een mooie bandana voor je stoere viervoeter. Ideeën genoeg in dit inspirerende boek. De recepten zijn niet moeilijk en met de duidelijke aanwijzingen van Maureen kan zelfs iemand met twee linkerhanden de mooiste DIY-dingen maken.

"De leuke recepten in dit boek zijn voor iedereen toegankelijk."

Alias. Onvoltooid verleden

ISBN: 9789020608175
Verschijningsdatum: oktober 2022
Prijs: € 15,-

Julia maakt deel uit van Alias, een rechercheteam dat gespecialiseerd is in heimelijke opsporingsmethodes. Samen met haar collega’s wordt ze gevraagd om te assisteren bij een ontvoeringszaak van een jonge vrouw. Er zijn weinig getuigen en de tijd dringt.

Julia bijt zich vast in de zaak, maar wanneer er vanuit het niets een crimineel uit een vorig onderzoek opduikt in haar privéleven, krijgt de kwestie een totaal andere wending.

Onvoltooid verleden is het tweede deel in de spannende boekenreeks Alias, waarin een gedreven rechercheteam alles op alles zet om criminele zaken tot een goed einde te brengen.

>> Kijk hier voor deel 1 van Alias: Het laatste uur.

"Het tweede deel in de spannende crimeserie Alias"

Het boek M

ISBN: 9789020608267
Verschijningsdatum: juni 2022
Prijs: 21,99

Het zijn de nineties. En in Amsterdam gebeurt het.

Na een schrale jeugd vol geweld en eenzaamheid besluit Mia haar ouderlijk huis in Enschede te ontvluchten. Ze stort zich in het Amsterdamse nachtleven. Daar ontmoet ze de intrigerende M, een charmante, veel oudere man. Hij is de kroonprins van de Wallen en verdient geld als water met zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Tegen beter weten in valt Mia als een blok voor hem.

Wat begint als een spannend avontuur ontspoort al snel in een verstikkende nachtmerrie. M is een man met geheimen. Als Mia erachter komt wie hij werkelijk is, is het te laat om nog zonder kleerscheuren weg te komen…

"Het zijn de nineties. En in Amsterdam gebeurt het."

Happy Hond kookboek

ISBN: 9789020608984
Verschijningsdatum: mei 2022
Prijs: € 17,50

Honden zijn, net als veel van hun baasjes, échte lekkerbekken. Dus waarom zou je deze passie niet met elkaar delen?

In het ‘Happy hond kookboek’ beschrijft Maureen, foodie in hart en nieren, gezonde en verantwoorde recepten voor
lekkere snacks voor je trouwe viervoeter. Van appelkurkumapretzels tot bananen-blauwebessencupcakes
en van zoeteaardappelpoffertjes tot aardbeienkokosdonuts.

Gezond en vooral makkelijk te maken. Aan het boek werkten ook verschillende Bekende Nederlanders en hun trouwe viervoeter mee, onder wie Gallyon van Vessem, Koos van Plateringen, Ellie Lust, Viktor Brand, Loretta Schrijver, Evelien de Bruijn, Babette van Veen, Maurice Wijnen en Piet Hellemans.

 

"Met medewerking van bekende Nederlanders en hun trouwe viervoeters"

Wat weet je van elkaar?

ISBN: 9789020608274
Verschijningsdatum: juli 2022
Prijs: € 14,99

Hoe goed kennen we onszelf en de ander als het gaat om lust en liefde? Weten we wat onze partner prettig vindt of juist niet? Ontwikkelen we ons nog op seksueel gebied?

De 40 inspirerende kaarten met vragen over je relatie, lust en liefde kunnen je nader tot elkaar brengen en meer begrip voor elkaar opleveren. Het ‘Open boekje’ (essay) dat bij deze kaartenbox is
toegevoegd, is een openhartige en intieme verkenning van Stine zelf op dit gebied

"Tijd voor een goed gesprek!"

Snel geleerd, slim online

ISBN: 9789020608281
Verschijningsdatum: mei 2022
Prijs: €18,99

Meer dan twee miljoen Nederlanders worden jaarlijks slachtoffer van digitale criminaliteit. Vaak raken ze enorme bedragen kwijt, soms al hun spaargeld…

Irene en Frans zijn beiden online opgelicht. Hun wegen kruisen elkaar wanneer Irene weer slachtoffer lijkt te worden van een gewiekste hacker. Deze keer besluiten ze om er iets aan te doen.

Het verhaal over Frans en Irene is gebaseerd op waargebeurde verhalen. Daarnaast staat Snel geleerd, slim online vol belangrijke informatie en handige tips om je te wapenen tegen online oplichters:
• Hoe kun je voorkomen dat je gehackt wordt?
• Hoe herken je valse e-mails en links?
• Hoe kun je je geld terugkrijgen als je opgelicht bent?

Een onmisbaar boek voor iedereen die géén slachtoffer wil worden van cybercrime.

Maria Genova is expert op het gebied van cybercrime, journalist en auteur van verschillende bestsellers.

"Word slimmer dan hackers en oplichters"

De beste 50 van Stine Jensen. Filosofische inspiratie over ouder worden

ISBN: 9789020608991
Verschijningsdatum: januari 2022
Prijs: 10

Nu Stine Jensen vijftig jaar wordt, heeft ze meer van haar leven achter zich liggen dan voor zich.

Wat betekent ouder worden in een samenleving die in het teken staat van steeds jonger, mooier en
productiever? Wat is de waarde van terugblikken, omkijken en loslaten?

De beste 50 van Stine Jensen bevat Stines vijftig favoriete wijsheden over ouder worden en een
inleidend essay.

 

"‘Dit is waar ik nu ben. Ik ben vijftig, hier ben ik.’"
– Stine Jensen

Geldgeheim. Vind je weg naar financiële vrijheid.

ISBN: 9789020608168
Verschijningsdatum: oktober 2022
Prijs: € 19,99

Als er één onderwerp is dat ons dagelijks bezighoudt, dan is het wel geld. Tijdens de boodschappen, het windowshoppen, als je partner een nieuwe, te dure hobby heeft of vindt dat jij die hebt. Ruzies maken we er volop over, maar écht praten over geld… ho maar.

Gebrek eraan roept schaamte op, overvloed ervan schuld. Hanneke van Onna weet maar al te goed hoe het is als je verkeerd met geld omgaat. Als ervaringsdeskundige groeide ze uit tot een succesvolle moneycoach, die zich als geen ander kan inleven in mensen met problemen rond geld.

In Geldgeheim legt Hanneke van Onna patronen en overtuigingen bloot die financiële vrijheid in de weg staan. Welke rol speelt geld in je leven? Hoe krijg je financieel inzicht én overzicht? Waarom is financiële zelfredzaamheid zo belangrijk? En hoe krijg je dat voor elkaar? Een inspirerend en praktisch boek voor iedereen die zorgeloos met geld wil omgaan.

"De weg naar financiële vrijheid in 10 geheime lessen"

Meghan, een biografie

ISBN: 9789020608960
Verschijningsdatum: november 2021
Prijs: 15,-

Andrew Mortons zeer geprezen biografie van Meghan Markle, die aanvankelijk verscheen aan de vooravond van haar huwelijk met prins Harry, reflecteerde op de impact die Meghan destijds al had op de vaste tradities van het huis Windsor. Niemand kon toen nog voorzien hoe de situatie zich zou ontwikkelen.

Hoe zou deze zelfverzekerde actrice omgaan met de extreme media-aandacht die haar nieuwe rol binnen het koninklijk huis met zich meebracht? Hoe zou de rest van de familie op haar reageren?

In deze volledig geüpdatete en aangevulde nieuwe editie vertelt Morton Meghans levensverhaal. Aan de hand van exclusieve interviews met mensen uit haar directe omgeving beschrijft hij haar moeilijke jeugd, haar eerdere huwelijk en scheiding, haar worstelingen in Hollywood, haar werk als ambassadeur voor goede doelen en natuurlijk haar leven als de Hertogin van Sussex en de ogenschijnlijk onoverkomelijke kloof die is ontstaan tussen de ‘Sussexen’ en het huis Windsor.

"Meeslepend en leest als een trein"
– Daily Telegraph

De kracht van denken

ISBN: 9789020608977
Verschijningsdatum: december 2021
Prijs: 19,99

De kracht van denken is een toegankelijke inleiding tot de wereldfilosofie en bevat de bekendste citaten van 100 van de grootste filosofen uit onze geschiedenis.

De begeleidende tekst bij de citaten plaatst elke filosoof in de context van zijn tijd en geeft de lezer een
boeiend en zeer toegankelijk inzicht in de betekenis en interpretaties van de gedachten.

Van Lao Tzu in de zesde eeuw v.Chr. tot Plato in klassiek Griekenland, en van Immanuel Kant in de achttiende eeuw tot Simone de Beauvoir in de twintigste. De kracht van denken is een tijdloze introductie in het filosofische gedachtegoed van hen die van nature geneigd zijn tot
het stellen van de meest essentiële vragen en hiermee aanzetten tot verandering en vooruitgang.

 

"Hoe ik de filosoof zie: als een verschrikkelijk explosief waardoor alles en iedereen gevaar loopt."
– Friedrich Nietzsche

Alias – Het laatste uur

ISBN: 978 90 206 0887 8
Verschijningsdatum: september 2021
Prijs: € 15,-

Julia maakt deel uit van Alias, een rechercheteam dat gespecialiseerd is in heimelijke opsporingsmethodes. Wanneer Alias wordt ingezet bij de moord op een Haagse studente, wordt een ontsnapte tbs’er al snel gezien als de verdachte.

Maar Julia heeft haar twijfels. Koppig gaat ze buiten haar bazen om door met het onderzoek, terwijl haar privéleven ook steeds meer onder druk komt te staan.

Het laatste uur is het eerste deel van een spannende reeks, waarin een gedreven rechercheteam alles op alles zet om criminele zaken tot een goed einde te brengen.

Eva Burgers (Voorburg, 1969) werkte jarenlang als rechercheur op de afdeling zware criminaliteit. Daarnaast heeft ze als journalist bij verschillende kranten gewerkt en als redactiemedewerker bij een uitgeverij. Haar liefde voor schrijven en kennis van justitiële zaken combineert ze in haar boeken.

> Kijk hier voor meer informatie over deel 2 van de Alias-serie: Onvoltooid verleden.

"Voor de liefhebbers van Baantjer en Moordvrouw."

Faalmoed en andere filosofische overdenkingen

ISBN: 9789020608953
Verschijningsdatum: mei 2021
Prijs: €19,99

Mag je mislukken in een samenleving waarin het draait om prestaties en succes? Hoe ga je om met onzekerheid als de wereld tot stilstand komt? Wat betekent leeftijd in een wereld die draait om perfectie? En: wat weet je van het huwelijk van je ouders?

Al meer dan tien jaar filosofeert Stine over liefde, schoonheid, falen en leeftijd. In deze bundel brengt ze haar ideeën bij elkaar.

Juist door haar openhartigheid en kwetsbaarheid spreken de stukken aan bij een groot lezerspubliek. De column Kwetsbaren werd meer dan 50.000 keer gedeeld op social media.

"De kwetsbaren kunnen jong zijn, of oud. Het kan je vader of je moeder zijn. Of, op een dag: jijzelf.’"