Feliciteer hém maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan

ISBN: 978 90 206 0866 3
Prijs: € 10,-

Feliciteer hém maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan is een grappige zwangerschapsgids vol eerlijk geklaag en hilarische lijstjes.

Toen Vera van Zelm (gewenst) zwanger raakte, was ze verbijsterd over het wereldje waarin ze terechtkwam. Vera: ‘Waarom hangt er altijd zo’n zinderende blijheid om alles wat met zwangerschap te maken heeft? En hoe komt het dat niemand het erover heeft dat het eigenlijk heel oneerlijk is dat de vrouw het allemaal moet doen? En waarom is het taboe om hier eerlijk over te zijn?

Taboedoorbrekend
‘Feliciteer hém maar’ is een grappige, maar tegelijkertijd taboedoorbrekende zwangerschapsgids voor iedereen die zich niet herkent in het standaardbeeld. Het is de vrouwelijke tegenhanger van Kluuns Help, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!

Vera van Zelm
Vera van Zelm is comédienne en werkt onder andere voor Spijkers met Koppen. Ze was verder te zien in Zondag met Lubach en De slimste mens. Ze begon haar carrière ooit als finalist van de Culture Comedy Award.

Fragment uit Feliciteer hém maar, want ik vind er tot nu toe geen reet aan
‘Gezond, mooi en levenslustig. Zwanger zijn is een feest. In jouw lichaam groeit het wonder.’ Gaat dit over mij?! Deze verwarde, net te dikke vrouw? Een feest?! Voor wie dan? Volgens mij ben ik niet uitgenodigd. Zwanger zijn voelt voor mij als balanceren op het randje van de gekte. En ik kan het weten, want ik ben al eens depressief geweest. Ik vraag me dan ook regelmatig af: is dit een zwangerschapskwaal of een terugkerende depressie?

"Vera rekent af met de roze wolk en doet dit op een enorm eerlijke en komische wijze."
– Mariska Schulte, hoofdredacteur Ouders van Nu