Cabaretier Anke Laterveer tekent boekcontract bij Pepper Books

Cabaretier Anke Laterveer tekent boekcontract bij Pepper Books

ALKMAAR – Anke Laterveer heeft bij Pepper Books een boekcontract getekend voor haar autobiografische roman. De cabaretier kwam afgelopen jaar in het nieuws door haar openhartigheid over seksueel geweld. Anke is betrokken bij het initiatief #zeghet, de Twitteractie over seksueel geweld tegen vrouwen, zodat slachtoffers van seksueel geweld hun hart kunnen luchten.

Uitgever Mariska Budding: ‘We ontmoetten Anke ruim een maand geleden in de Jopenkerk in Haarlem en ze vertelde ons gepassioneerd over haar autobiografische roman. We waren meteen onder de indruk van dit verhaal en de manier waarop ze erover vertelde. Een eerlijke openheid over de donkere en heftige kant van het leven, met een mooie dosis zelfspot. En haar manuscript bevestigde dit gevoel. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking. Dit boek zal niet onopgemerkt blijven…’

Laterveers roman gaat over Lise, die, ondanks haar ogenschijnlijk succesvolle leven – een man, twee leuke kinderen en een gezellig thuis – regelmatig uit de bocht van het leven vliegt. Met behulp van haar ‘aparte’ karakter en een dosis ongeplande levensgebeurtenissen, koerst ze opgewekt richting het dieptepunt van haar leven. Een knappe ontwikkelingsroman die vol humor beschrijft hoe je je plek in de wereld vindt, ook als je jezelf bent.

Het debuut van Anke Laterveer zal in het najaar van 2016 bij Pepper Books verschijnen.