Cameraman/regisseur Martin Mulder tekent boekcontract bij Pepper Books met legendarische verhalen uit medialand

Cameraman en regisseur Martin Mulder komt met een boek vol legendarische verhalen en avonturen uit medialand. De wonderlijke wereld van de televisie zal in het voorjaar bij uitgeverij Pepper Books verschijnen. Mulder was 40 jaar werkzaam bij verschillende televisieprogramma’s en werkte met talloze legendarische televisiepersoonlijkheden.

Pepper Books-uitgever Mariska Budding: ‘De stukken van Martin vielen op door de geheel eigen(wijze) stijl. Hij schrijft met zelfspot, humor en soms ook een tikje vilein, over de dingen die hem opvallen, verbazen en ontroeren. Een boek vol media-avonturen, maar het geeft ook een mooi inkijkje in de televisiewereld van de afgelopen decennia.’

DE WONDERLIJKE WERELD VAN DE TELEVISIE
In De wonderlijke wereld van de televisie vertelt Martin Mulder over zijn ervaringen als cameraman en regisseur bij de Nederlandse televisie. Mulder ging met veel plezier en overgave op stap met coryfeeën als Pieter Storms, Gert-Jan Dröge, Willem Ruis en Harry Vermeegen, maar had soms wel zijn handen vol aan hen. Hij schrijft over de tijd dat geld nauwelijks een rol speelde in Hilversum en over het gedrag, ook van hemzelf, dat dit tot gevolg had. (‘Schaam ik mij hierover? Nou vooruit, een héél klein beetje.’)
Hij vertelt over zijn avontuur met Mart Smeets in Texas, met wie hij op bezoek ging bij een veelbelovende jonge wielrenner, en over een tocht langs alle eilanden van de Nederlandse Antillen met de ‘oud-internationals’; het schoolreisje-team van befaamde voetballers zoals Sjaak Swart, Johnny Rep en de gebroeders Van de Kerkhof. (‘Hoewel het vriendschappelijke potjes waren, gingen René en Willy er vanaf de allereerste wedstrijd ouderwets letterlijk en figuurlijk met gestrekt been in.’)

Mulder reisde veelvuldig de wereld over met bekende presentatoren en verslaggevers. Tijdens al deze buitenlandse tripjes, maar ook op locaties in eigen land, waren er uiteraard de nodige verwikkelingen, incidenten en hilarische situaties. Verhalen die inmiddels verteld kunnen worden…

40 jaar cameraman
Martin Mulder (Amsterdam, 1954) was zo’n 40 jaar cameraman bij de Nederlandse televisie. Hij werkte onder andere mee aan iconische titels als Glamourland met Gert-Jan Dröge, het destijds controversiële programma Breekijzer met Pieter Storms en hij draaide vele items met Harry Vermeegen. Ook was hij getuige van de hoogtijdagen van het fenomeen Willem Ruis tijdens de Sterrenshow en werkte onder bezielende leiding van regisseur Guus Verstraete mee aan Ron’s Honeymoonquiz en Wedden dat..? met Jos Brink.

De wonderlijke wereld van de televisie verschijnt in het voorjaar van 2021 bij uitgeverij Pepper Books.