Het waargebeurde verhaal Het meisje en de tractor van Manon Ossevoort gekozen als thematitel van de Boekenweek 2020: Rebellen & dwarsdenkers

ALKMAAR – Het CPNB heeft het aangrijpende en waargebeurde verhaal Het meisje en de tractor van Manon Ossevoort en uitgegeven door Pepper Books geselecteerd voor de 25 boekentips voor de Boekenweek 2020. Het thema van de Boekenweek is dit jaar Rebellen & dwarsdenkers.

REBELLEN EN DWARSDENKERS
De 85ste Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen. Van de dromerige dwarsdenker die veilig thuis afreist naar een andere wereld tot de rebel die zijn messcherpe pen als wapen gebruikt tegen de status quo. In de literatuur is er ruimte voor al die geluiden. Het lef van schrijvers om taboes te doorbreken en een steen in de vijver te gooien is van levensbelang voor onze samenleving (Boekenweek 2020, boekenweek.nl).

HET MEISJE EN DE TRACTOR
Het boek vertelt het verhaal van Manon Ossevoort, die na een aangrijpende ervaring de wens koestert om te laten zien dat de wereld wél mooi is. Ze gaat een onwaarschijnlijk avontuur aan door met haar tractor naar het einde van de wereld te reizen, de geografische zuidpool. In het boek vertelt Manon waarom ze haar reis is gestart en beschrijft ze alle bijzondere ontmoetingen en ervaringen die ze onderweg had. In het boek zijn veel prachtige kleurenfoto’s opgenomen van deze indrukwekkende tocht.

MANON OSSEVOORT
Manon Ossevoort studeerde kleinkunst, dans en mime aan de theaterschool in Amsterdam. Ze is actrice, theatermaker en schrijver. Tussen 2004 en 2015 reisde ze meer dan 38.000 kilometer op haar tractor. Tijdens deze jarenlange reis werd ze gevolgd door duizenden fans en vele media, waaronder Al Jazeera, BBC en Der Spiegel.

> Kijk hier voor meer informatie over Het meisje en de tractor