Juf en columnist Naomi Smits biedt een frisse en kritische blik op het onderwijs in haar nieuwe bundel

Op 9 maart verschijnt de eerste columnbundel van juf en columnist Naomi Smits bij uitgeverij Pepper Books: Eh… juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen? Naomi staat al tien jaar voor de klas in het basisonderwijs en haar ervaringen beschreef ze in columns voor Trouw en Juf & Meester. In haar columns geeft Naomi een kijkje achter de schermen en laat ze zien wat het onderwijs zo bijzonder maakt.

De columns van ‘juf Naomi’ bevatten herkenbare situaties, grappige anekdotes en hilarische uitspraken van haar leerlingen, maar ook actuele onderwerpen, zoals het lerarentekort en de toenemende werkdruk. In haar columns durft ze kritische vragen te stellen en is ze niet bang om de vinger op de zere plek te leggen. Eh… juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen? bevat haar beste columns, niet eerder gepubliceerde stukken en inspirerende quotes en stellingen.

‘De columns van Naomi komen rechtstreeks uit de klas en raken je recht in het onderwijshart. Ze heeft de gave om ogenschijnlijk kleine, fijne anekdotes met een hoofdrol voor kinderen in haar klas te verknopen aan grote, actuele onderwijsthema’s van deze tijd. Met humor, beroepstrots en de nodige zelfspot een van mijn favoriete columnisten!’– Jan van de Ven, onderwijscolumnist en medeoprichter Lerarencollectief

‘Mijn voorbeeld als columnist. Een juf met krijt aan de vingers. Men schrijf vooral óver ons, Naomi schrijft vanuit ons. Soms grappig, soms schurend. Maar altijd vol herkenning.’– Bertus Meijer, leerkracht, onderwijscolumnist en eigenaar van Onderwijsenzo

NAOMI SMITS
Naomi Smits heeft de deeltijdpabo gedaan en staat dit jaar tien jaar voor de klas. Over haar avonturen als leerkracht schreef ze de afgelopen jaren onderwijscolumns voor Trouw en Juf & Meester. Ze woont met haar gezin in De Meern en runt naast haar onderwijsbaan ook een tekstbureau. Eh… juf, hoe krijg je eigenlijk kinderen? is haar eerste columnbundel.