‘Kleurboek voor filosofen’ van Stine Jensen en Georgien Overwater verschijnt bij Pepper Books

In januari 2024 verschijnt bij uitgeverij Pepper Books Kleurboek voor filosofen. Geschreven door Stine Jensen, de populairste filosoof van Nederland, en met prachtige illustraties en kleurplaten van topillustrator Georgien Overwater. Kleurboek voor filosofen is een filosofieboek over kleur en een kleurboek over filosofie ineen. Op elke spread valt er veel te zien én in te kleuren.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is… Wedeblauw! Karmozijnrood! Okergeel! Het Kleurboek voor filosofen is een uniek kleurboek met hier en daar wat weetjes. Hoe denken filosofen over kleur? Is een roos ook rood als wij er niet naar kijken? Bestaan kleuren wel? John Locke denkt van niet. Goethe voelt zich te oud voor kleur en volgens Wittgenstein hebben we alleen maar taal en daarmee moeten we de kleuren van bomen, bloemen en planten vangen. Een uniek kleurboek, waarbij je buiten de lijntjes mag kleuren!

STINE JENSEN en GEORGIEN OVERWATER
Stine Jensen en Georgien Overwater gingen al eerder de samenwerking aan, met als resultaat het succesvolle kinderboek De filotective. Stine Jensen is geboren in Denemarken en groeide op in Nederland. Ze is filosoof, schrijver en programmamaker. In 2021 verscheen bij Pepper Books Faalmoed en andere filosofische overdenkingen, dat binnen een paar maanden al vier drukken kreeg. Voor kinderen schrijft ze boeken over zaken als gevoelens, vriendschap, identiteit en geluk. Haar boek Lieve Stine, weet jij het? won een Zilveren Griffel. Stine is in 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Georgien Overwater studeerde aan de Kunstacademie in Arnhem. Ze werkte een tijdje bij de NOS als illustrator en hielp mee aan tekenfilms van Paul Driessen. Voor Sesamstraat maakte ze filmpjes. Georgien illustreerde al veel bekende kinderboeken, waaronder de Floor-serie van Marjon Hoffman, de Dr. Proktorserie van Jo Nesbø en de dierenboeken van Youp van ’t Hek. Ook maakte ze twee stedenboeken: over Amsterdam en Rotterdam.

>> Kijk hier voor meer informatie over Kleurboek voor filosofen.