Lieverd, het nieuwe boek van auteur Marlies Allewijn verschijnt in oktober

In oktober verschijnt Lieverd van Marlies Allewijn bij uitgeverij Pepper Books. Het boek gaat over het leven van haar grootmoeder, dat bijna de hele twintigste eeuw bestreek. Het is een verhaal zonder heldin. Haar opoe was een gewone Zeeuwse vrouw.

LIEVERD
Ze stond niet op de barricades, deed geen uitvindingen en stierf geen bijzondere dood. Ze voedde vier kinderen op, werd weduwe op haar 63ste en werkte hard. Niet om een luxe leven te kunnen leiden, maar om te zorgen dat er eten was.

Marlies ging voor dit verhaal terug in de tijd en realiseerde zich dat ze haar opoe eigenlijk helemaal niet zo goed kende. Wat waren haar angsten, dromen en ambities? Bij elke anekdote of grote gebeurtenis uit haar grootmoeders leven vroeg ze zich af: waar dacht ze aan en hoe voelde ze zich? En hoe verhoudt haar leven zich tot het mijne? Als vanzelf raken de twee verschillende generaties met elkaar verweven.

MARLIES ALLEWIJN
Marlies Allewijn groeide op in Zeeland en woont nu in Amsterdam. In 2012 verscheen haar (semi-)autobiografische debuut SchEef. Daarna volgden Ze was 16, De meid en Barsten. Met De meid werd ze genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs en de gebeurtenissen in Ze was 16 vormden de inspiratie voor de korte film Het Pamflet.

>> Kijk hier voor meer informatie over Lieverd