Na succesvolle bundel ‘Faalmoed’ verschijnt in het voorjaar ‘Onderstroom’ van Stine Jensen

In maart 2024 verschijnt bij uitgeverij Pepper Books Onderstroom – Over publieksfilosofie en andere overdenkingen van filosoof en bestsellerauteur Stine Jensen.

Wat is de waarde van kunst en cultuur in een samenleving waarin het steeds vaker gaat over scoren, rapportcijfers en aandacht trekken? Zijn we te sensitief geworden als het gaat om onze bijzonderheden of is die gevoeligheid juist een teken van emancipatie? En welke rol kunnen publieksfilosofen spelen in het gepolariseerde maatschappelijke debat?

Nu er zowat iedere week een literaire rel is, zou je bijna gaan denken dat wij Oempa Loempa’s niet de hele dag cacaobonen, maar kinderboeken verslinden. Voor de letteren heeft alle opwinding óók een gunstig effect. De verbeelding is kennelijk zo’n groot gevaar voor de ideologen van de ultraconservatieve en ultrawakkere flank, dat ze die willen verbieden en censureren – met de schrijver erbij. Dat maakt de literatuur lekker vitaal en urgent.

ONDERSTROOM
Onderstroom is een verkenning van wat er onder de oppervlakte leeft, van hoe mediastormen kunnen ontstaan en hoe je filosofie kunt inzetten om ze te duiden. En het is een ode aan de verbeelding, het speelse plezier van goed kijken, lezen en luisteren.

STINE JENSEN
Stine Jensen is geboren in Denemarken, maar groeide op in Nederland. Ze is filosoof, schrijver en programmamaker. In 2021 verscheen bij Pepper Books Faalmoed en andere filosofische overdenkingen, dat binnen een paar maanden al 4 drukken kreeg. Voor kinderen schrijft ze boeken over zaken als gevoelens, opvoeden, vriendschap, identiteit en geluk. Haar kinderboek Lieve Stine, weet jij het? werd bekroond met een Zilveren Griffel. Stine is in 2022 benoemd tot bijzonder hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

> Kijk hier voor meer informatie over Onderstroom – Over publieksfilosofie en andere overdenkingen
> Kijk hier voor een overzicht van de boeken van Stine Jensen
> Kijk hier voor de kinderboeken van Stine Jensen

Foto Stine Jensen: Martijn Steiner Lovisa