Deze Pepper e-boeken kosten tijdelijk slechts € 5,-!

Deze prachtige Pepper e-boeken zijn van in de maand juni verkrijgbaar voor slechts € 5,-! Van de aangrijpende biografie De meid tot het hilarische verhaal Het kippencollectief: lees ze allemaal. 

De meid – Marlies Allewijn

De Meid Marlies Allewijn

De Zeeuwse Neeltje Lokerse deed begin 20ste eeuw iets revolutionairs: ze nam als dienstbode wraak op haar werkgever, de vader van haar bastaardkind. Midden op het Binnenhof schoot ze de man neer, met als doel aandacht te vragen voor het onrecht dat vrouwelijke dienstboden dagelijks overkwam. Neeltje werd een publieke heldin en werd zelfs vrijgesproken. Door haar toedoen werd de wet Loeff – waarin onderzoek naar vaderschap en alimentatie geregeld is – enkele jaren later gerealiseerd. Deze biografische roman van Marlies Allewijn beschrijft het aangrijpende leven van deze intrigerende, stoere vrouw.

>> Bestel het e-boek van De meid hier bij bol.com.
>> Beste het e-boek van De meid hier bij Libris.

Ze was 16 – Marlies Allewijn

De zestienjarige Janna uit Zeeland moet in het voorjaar van 1944 plotseling gaan werken voor de Duitse militairen die in haar dorp zijn gestationeerd. Als haar vrienden haar vragen ‘een klusje op te knappen,’ zit Janna gevangen tussen twee uitersten: blijft ze haar werk voor de Duitsers doen, die toch best aardig tegen haar zijn? Of kiest ze voor de onzekere zaak van het verzet? 

Zeventig jaar later wordt de dan zestienjarige ras-Amsterdamse Ize door haar ouders ‘verbannen’ naar dat suffe Zeeland, waar haar oma woont. Ize zit zó niet te wachten op een zomer vol saaie boeren. Dan vindt ze een foto van Janna, een meisje dat erg op haar oma lijkt. Als haar oma schrikt en haar vraagt ‘dit hele verhaal’ met rust te laten, is Ize’s nieuwsgierigheid gewekt.

>> Bestel het e-boek van Ze was 16 hier bij bol.com.
>> Bestel het e-boek van Ze was 16 hier bij Libris.

Mijn moeder is gek – Arthur van Amerongen

De foto draagt hij altijd bij zich. Een strand, een moeder en de kleine Arthur van Amerongen. Hij kijkt tegen haar op. Hij lijkt op haar. Zo trots als hij daarop is, zo veel beangstigt het hem ook. Zwarte humor, afgewisseld met passages waar de lezer kippenvel van krijgt. Herkenbaar, rauw, zonder opsmuk. Gewoon zoals het was.

Mijn moeder is gek is een eerlijk, rauw en ontroerend boek over een gekke moeder, geschreven door taalvirtuoos Arthur van Amerongen.

>>Bestel het e-boek van Mijn moeder is gek hier bij bol.com. 
>>Bestel het e-boek van Mijn moeder is gek hier bij Libris.

Het meisje en de tractor – Manon Ossevoort

Na een aangrijpende ervaring ontstaat bij Manon Ossevoort de diepe wens om te laten zien dat de wereld wél mooi is. Ze besluit een onwaarschijnlijk avontuur aan te gaan: op een tractor rijdt ze naar het einde van de wereld: de geografische Zuidpool.

De langzame tocht wordt bijzonderder en magischer dan ze zelf vooraf had durven bedenken.
Het meisje en de tractor is een verzameling van de bijzondere ontmoetingen en ervaringen die zij onderweg had. Heel langzaam, zo langzaam als haar oude tractor, vindt ze de moed om demonen uit haar verleden onder ogen te komen en ze voorgoed te verjagen.

>> Bestel het e-boek van Het meisje en de tractor hier bij bol.com. 
>> Bestel het e-boek van Het meisje en de tractor hier bij Libris.


Francien de Zeeuw – Natasza Tardio

Francien de Zeeuw Natasza Tardio

Francien de Zeeuw was Nederlands eerste vrouwelijke militair, en nauw betrokken bij de in 1944 opgerichte Marva (de Marine vrouwen afdeling). Ze was in de Tweede Wereldoorlog actief in het verzet, luisterde telefoonverkeer af, werkte mee aan overvallen op distributiekantoren en smokkelde distributiebonnen en wapens. Ze vertrok eind 1944 vanuit het reeds bevrijde deel van Nederland naar Engeland, waar zij als eerste Marva opgeleid werd. Ze werd uitgezonden naar Nederlands-Indië. Francien De Zeeuw is niet in één term te vangen: heroïsch, feministisch, tegendraads, autonoom en op zoveel vlakken interessant. Natasza Tardio sprak De Zeeuw uitgebreid en schreef een meeslepende – geauthoriseerde – biografie over het boeiende leven van deze inspirerende vrouw.

>> Bestel het e-boek van Francien de Zeeuw hier bij bol.com.
>> Bestel het e-boek van Francien de Zeeuw hier bij Libris.


Give a F**k – Felicity Morse

Honderden boeken hebben zich al gericht op een gezondere en betere manier van leven. Vrij van stress, met een geweldig lijf en al je geliefden lachend om je heen. Maar waarom houden we het niet vol? Give a F**k is het realistische antwoord op populaire zelfhulpboeken waarin ons wordt verteld om vooral aan onszelf te denken en ons niks aan te trekken van wat anderen denken. Dit boek leert ons, zonder sentimenteel teworden, hoe we met zorg en aandacht voor onszelf en anderen een betekenisvoller leven kunnen leiden. Om negatieve patronen te veranderen is tijd en geduld nodig.

Falen hoort daarbij. Het mag je wel iets uitmaken. Je mag wel ergens om geven. En dat betekent niet het einde, maar juist het begin.

>> Bestel het e-boek van Give a f**k hier bij bol.com. 
>> Bestel het e-boek van Give a f**k hier bij Libris.


Een – Sarah Crossan

'Een' van Sarah Crossan

Grace en Tippi zijn een Siamese tweeling van bijna zeventien die niet anders weten dan dat ze samen zijn. Hun leven verandert echter drastisch wanneer ze niet langer thuis les kunnen krijgen, maar naar de lokale middelbare school moeten. Daar ontkomen ze niet aan gestaar en gepest, maar ontdekken ze ook dat anders zijn soms voordelen heeft. Wat ze echter nog niet weten is dat ze een hartverscheurende beslissing moeten nemen; een beslissing die hun leven nog ingrijpender zal veranderen.

Sarah Crossan combineert in Een een vrije versvorm met een prachtig verhaal over identiteit en verbondenheid. 

>> Bestel het e-boek van Een hier bij bol.com. 
>> Bestel het e-boek van Een hier bij Libris.

Meester Bart op zijn best – Bart Ongering

Meester Bart op zijn best

Nieuw én bekend werk van de populairste meester van Nederland! Meester Bart is mateloos populair. Zijn columns in Trouw worden gretig gelezen door jongeren en volwassenen en zijn social media ontploft bijna na elk bericht dat hij post. Geen wonder dat Meester Bart de publieks- én juryprijs voor Beste Social Award als Beste BN’er won. Hij is met recht dé meester van Nederland. In Meester Bart op zijn best staan niet eerder gepubliceerde stukken, zijn beste columns én als kers op de taart een nieuw kort autobiografisch verhaal. Voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van deze inspirerende, authentieke meester! 

>> Bestel het e-boek van Meester Bart op zijn best hier bij bol.com. 
>> Bestel het e-boek van Meester Bart op zijn best hier bij Libris.


Het kippencollectief – Susan Juby

Het kippencollectief

Wanneer Prudence Burns de verlaten boerderij van een verre oom erft, besluit ze vol New Yorks idealisme en met een overdaad aan energie om er een eco-farm van te maken. Maar eenmaal aangekomen op het Canadese platteland, treft ze niet veel meer aan dan een maanlandschap, een halfgeschoren, getraumatiseerd schaap en de norse voorman Earl.
Prudence schakelt de hulp in van haar lusteloze buurjongen, de alcoholische, mislukte wannabe-blogger Seth, die straatvrees heeft sinds het dramatische voorval met zijn toneellerares; en van Sara, een overgeorganiseerde elfjarig meisje dat een nieuw thuis zoekt voor haar showkippen (en misschien stiekem ook voor zichzelf…).

Samen zetten ze de hele lokale bevolking op zijn kop en krijgen ze te maken met de nodige plattelandse realiteit; maar met onverwoestbaar doorzettingsvermogen, een grote portie geluk en veel creativiteit weet Prudence de boerderij op een ludieke manier leven in te blazen.

>> Bestel het e-boek van Het kippencollectief hier bij bol.com. 
>> Bestel het e-boek van Het kippencollectief hier bij Libris.

Terugkeer naar het kippencollectief – Susan Juby

Terugkeer naar het kippencollectief

In Terugkeer naar het kippencollectief keren alle personages uit Het Kippencollectief terug: de onverstoorbaar idealistische Prudence krijgt last van mysterieuze ziekteverschijnselen; de norse Earl, die nog steeds stiekem een groot hart heeft, probeert de boel draaiende te houden; bloggende buurjongen Seth is ondertussen vooral op zoek naar een willige date; en de superslimme kleine Sara wordt verliefd op de nieuwste aanwinst van de boerderij, een halsstarrige muilezel. Zullen ze opnieuw de boerderij van de ondergang weten te redden? Een ding is zeker: aan hun trots, passie of koppigheid zal het niet liggen!

>> Bestel het e-boek van Terugkeer naar het kippencollectief hier bij bol.com.
>> Bestel het e-boek van Terugkeer naar het kippencollectief hier bij Libris.