Pepper Books komt dit najaar met schokkend en openhartig boek van Nederlands ex-model

Dit najaar verschijnt bij Pepper Books Close-up, het onthullende verhaal van ex-model Thysia Huisman. In de zomer van 2019 deed Thysia aangifte tegen haar Parijse modellenagent, die haar verkrachtte toen ze 18 jaar oud was. Ze bleek niet de enige. Hij wordt vandaag de dag gezien als de grootste meisjesronselaar voor miljardair Jeffrey Epstein. In een onzichtbaar machtsbolwerk waarin rijke mensen elkaar de hand boven het hoofd houden, is er na de  dood van Epstein (augustus 2019) weinig meer gebeurd richting zijn handlangers…

Net als zo veel jonge meisjes wil Thysia van jongs af aan model worden. Wanneer ze een modellenwedstrijd wint, wordt die droom opeens werkelijkheid. Thysia blijkt een groot talent te hebben en haar carrière neemt een vlucht. Ze raakt in rap tempo bekend met de moordende concurrentie, de nooit aflatende eisen van agenten en fotografen, en de gevaren van een eetstoornis. Maar wanneer ze op 18-jarige leeftijd door een bekende modellenscout wordt uitgenodigd in zijn huis in Parijs, twijfelt ze geen seconde; hij zal haar pas écht beroemd maken. In Parijs verandert echter alles, voorgoed. Pas ruim twintig jaar later – ná de opkomst van de #MeToo-beweging en de onthullingen rondom de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein, en jaren van therapie – durft Thysia naar buiten te komen met haar bekentenis. Haar aangrijpende verhaal begint als een sprookje, maar verandert al snel in een nachtmerrie.

THYSIA HUISMAN
Thysia Huisman verhuist als kind een aantal keer vanwege het werk van haar vader. Ze woont in Amerika en Zuid-Frankrijk. Haar middelbareschooltijd brengt ze in Leiden door. Na een paar jaar als model te hebben gewerkt, heeft ze er schoon genoeg van. Ze begint aan een carrière bij de televisie. Niet vóór de camera, maar erachter. Vanaf nu wil zij degene zijn die de touwtjes in handen heeft. Thysia werkt nu alweer meer dan 20 jaar als regisseur en eindredacteur mee aan televisieprogramma’s, als Big Brother, Project Catwalk, Waar is De Mol? en De Reünie. Ze woont met haar gezin in Amsterdam. Close-up is haar debuut.