Pepper Books koopt rechten van indrukwekkende memoir over verlies en rouw

Via het literair agentschap van Marianne Schönbach heeft Pepper Books de rechten gekocht van My Wife Said You May Want to Marry Me, geschreven door Jason. B. Rosenthal. De Nederlandse titel: Leven, liefde, verlies en een nieuw begin zal in november bij Pepper Books verschijnen.

LEVEN, LIEFDE, VERLIES EN EEN NIEUW BEGIN
Op 3 maart 2017, tien dagen voor ze overleed aan eierstokkanker, schreef  kinderboekenauteur Amy Krouse Rosenthal een column voor The New York Times: You May Want to Marry My Husband. Het was een hartverscheurende, genadeloos eerlijke en creatieve variant op een contactadvertentie, waarin een vrouw haar echtgenoot op haar sterfbed aanmoedigt om verder te gaan en geluk te vinden na haar overlijden. De column ging viraal en bereikte meer dan vijf miljoen mensen wereldwijd. In Leven, liefde, verlies en een nieuw begin beschrijft Jason B. Rosenthal zijn leven voor, met en na Amy en reflecteert hij op liefde, de pijn van het verliezen van een dierbare en wat het betekent om verder te moeten gaan.

Uitgever Mariska Budding: ‘Jason Rosenthal heeft een eerlijk en open boek geschreven dat voor veel mensen een steun kan zijn in hun eigen rouwproces. Zijn emotionele verhaal biedt inzicht in het pijnlijke rouwproces, maar laat ook zien hoe hij een nieuw perspectief op de mooie dingen in het leven vond. Inspirerend, aangrijpend en troostend tegelijk.’

JASON ROSENTHAL
Jason B. Rosenthal is auteur, veelgevraagd spreker en advocaat. Ook is hij de bestuursvoorzitter van de Amy Krouse Rosenthal Foundation, een stichting die zich zowel inzet voor het bevorderen van geletterdheid bij kinderen als om onderzoek te doen in het vroegtijdig ontdekken van eierstokkanker. Hij schrijft en spreekt over het verwerken van verdriet en het vinden van hoop en vreugde in tijden van pijn. Hij heeft drie kinderen en woont in Chicago.