Pepper koopt rechten Home to Woefield

Susan Juby Delgado Photography

ALKMAAR – Pepper Books heeft vlak voor de Frankfurter Buchmesse een grote roman aangekocht voor het nieuwe volwassenenfonds, dat eerder dit jaar – onder de vleugels van Kluitman – is opgezet door uitgever Mariska Budding. Via Neeltje Smitskamp van Marianne Schönbach Literary Agency bemachtigde Pepper Books de rechten van de roman Home to Woefield van Susan Juby.

Pepper Books-uitgever Mariska Budding: ‘Redacteur Linda Crombach en ik waren op slag verliefd op dit boek. Naast de heerlijke humor die deze schrijfster in de pen heeft, is Home to Woefield bijna filmisch geschreven, met heel wat vaart en veel sterke, bizarre personages. En het onderwerp is natuurlijk zeer actueel: een high society-meisje uit Brooklyn dat in Canada vol naïviteit en idealisme een eco-farm wil realiseren van de verlaten boerderij van haar overleden oom. Ze zet de lokale bevolking op zijn kop en krijgt te maken met de nodige plattelandse realiteit; maar met een onverwoestbaar doorzettingsvermogen, een grote portie geluk en veel creativiteit weet Prudence de boerderij op een ludieke manier leven in te blazen. Dit is precies het soort knap geschreven, veelzijdige roman waar Pepper Books voor staat.’ Het boek zal voorjaar 2016 verschijnen.

De New York Journal of Books noemde Home to Woefield eerder ‘A wonderful juxtaposition of parody and playfulness… a joyous book about someone living out a fantasy, confronting illusions, and attempting to make a dream come true.’

susanjuby.com