Presentator Robert ten Brink ontvangt 1e exemplaar van boek met legendarische verhalen over de televisie

Robert ten Brink heeft in het College Hotel in Amsterdam een eerste exemplaar overhandigd gekregen van cameraman en auteur Martin Mulder. Zijn boek De wonderlijke wereld van de televisie verscheen bij uitgeverij Pepper Books. Het staat vol legendarische verhalen en avonturen uit de Nederlandse televisiewereld.

‘(Martin) Mulder was altijd een ondeugende gentleman-cameraman waar je mee voor de dag kon komen’Robert ten Brink

Martin Mulder werkte 40 jaar bij verschillende tv-programma’s en reisde veelvuldig de wereld over met bekende presentatoren en verslaggevers. Tijdens al deze buitenlandse tripjes en op locaties in eigen land waren er uiteraard de nodige verwikkelingen, incidenten en hilarische situaties. Verhalen die inmiddels verteld kunnen worden…

DE WONDERLIJKE WERELD VAN DE TELEVISIE bevat de ervaringen van Martin Mulder als cameraman en regisseur bij de Nederlandse televisie. Mulder ging met veel plezier en overgave op stap met coryfeeën als Pieter Storms, Gert-Jan Dröge, Willem Ruis en Harry Vermeegen, maar had soms wel zijn handen vol aan hen. Hij schrijft over de tijd dat geld nauwelijks een rol speelde in Hilversum en over het gedrag, ook van hemzelf, dat dit tot gevolg had. (‘Schaam ik mij hierover? Nou vooruit, een héél klein beetje.’)

Breekijzer, Rur, Wedden dat…?
Martin Mulder (Amsterdam, 1954) werkte als freelance cameraman onder andere mee aan befaamde programma’s als Glamourland, RUR en het destijds controversiële programma Breekijzer. Hij was getuige van de hoogtijdagen van het fenomeen Willem Ruis tijdens de Sterrenshow en werkte onder de bezielende leiding van regisseur Guus Verstraete mee aan Ron’s Honeymoonquiz en Wedden dat..? met Jos Brink. Maar ook bij journalistieke reportages van Televizier met Pieter Varekamp en boekprogramma’s met Abdelkader Benali verzorgde hij het camerawerk.

>> Kijk hier voor meer informatie over De wonderlijke wereld van de televisie

Foto: SeenbyBien