Schermtijdcoach Marloes Jonker tekent boekcontract bij Pepper Books

Schermtijdcoach én ervaringsdeskundige Marloes Jonker (onder andere bekend van het My First Smartphone Festival van Beeld & Geluid) heeft een boekcontract getekend voor Beschermtijd, dat komend najaar bij uitgeverij Pepper Books verschijnt. Een must-have voor elke ouder die worstelt met schermtijd en het socialmediagebruik van zijn of haar kind(-eren). In Beschermtijd geeft de auteur de lezer praktische handvatten en ervaringen uit de praktijk en helpt ze strijd over schermtijd in je gezin te voorkomen.

Hoe ga je bewust om met de schermtijd van je kind en alles waar je kind online mee te maken krijgt? Het is waarschijnlijk een van de grootste opvoedkundige dilemma’s van deze tijd en steeds meer ouders worstelen ermee. Marloes overkwam hetzelfde toen haar dochter van tien haar eerste smartphone kreeg en er in het gezin regelmatig gedoe over digitale media ontstond. Ze besloot om zich in het onderwerp vast te bijten en een opleiding tot mediacoach te volgen. Inmiddels is Marloes gecertificeerd mediacoach en beschrijft ze haar persoonlijke ervaringen onder andere in columns op haar eigen platform. Daarnaast geeft ze voorlichting aan ouders die op zoek zijn naar een betere digitale balans in hun gezin.
Marloes beschrijft op toegankelijke wijze situaties die voor iedere ouder met opgroeiende kinderen herkenbaar zijn. Aan de hand van praktijkvoorbeelden geeft ze je praktische handvatten en nieuwe inzichten bij de mediaopvoeding van je kind. Daarnaast laat ze je zien hoe je als gezin op een andere manier met digitale media kunt omgaan. Het is haar missie om ouders te helpen hun kinderen tot gezonde en bewuste online mediagebruikers te laten opgroeien.

MARLOES JONKER
Naast haar werk als schermtijdcoach is Marloes Jonker al meer dan veertien jaar freelance communicatie- en PR-adviseur. Een vakgebied waarin het draait om (media)beïnvloeding van mensen door organisaties. Als schermtijdcoach richt zij zich op de andere kant van de medaille: het ‘empoweren’ van mensen bij alles wat er op hen afkomt via (online) media. Met twee opgroeiende kinderen in huis die dol zijn op gamen, vlogs en Netflix is Marloes een echte ervaringsdeskundige.

Beschermtijd verschijnt najaar 2024 bij Pepper Books.